Europæiske pressenævn retter kritik mod Facebook

PUBLICISME: En række europæiske pressenævn fra 34 forskellige lande går nu i rette med Facebook i et forsvar for pressefriheden, efter Facebook i september censurerede et ikonisk pressebillede fra Vietnam-krigen.

Foto: Colorbox
Lise-Lotte Skjoldan

Pressenævn fra 34 forskellige europæiske lande retter nu en samlet kritik mod Facebook for at censurere journalistisk indhold på det sociale medie. Det skriver MediaWatch.

I et brev til Facebook gør de mange pressenævn det klart, at det kan ramme pressefriheden og mediernes troværdighed, når brugere på Facebook ikke kan være sikre på, om Facebook har fjernet indhold. Bag henvendelsen til det sociale medie står sammenslutningen af pressenævn Alliance of Independent Press Councils of Europe (AIPCE).

Den europæiske alliance skriver videre til Facebook, at de ikke ser nogen grund til at Facebook modererer det journalistiske indhold, som de enkelte medier lægger op på det sociale medie. For når det kommer til etiske overvejelser i forhold til publicisme, er der allerede uafhængige pressenævn i alle lande, der kritiserer de medier, der overtræder de etiske retningslinjer, lyder argumentationen fra AIPCE.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00