Forstå vejen til en ny EU-Kommission

OVERBLIK: Hvad er næste skridt, når Ursula von der Leyen har præsenteret sin nye EU-Kommission? Og hvordan bliver den godkendt af Europa-Parlamentet? Bliv klogere på processen bag dannelsen af en ny kommission.

Ursula von der Leyen er i fuld gang med at sammensætte den kommission, der skal tage over efter den nuværende, der bliver ledet af Jean-Claude Juncker.
Ursula von der Leyen er i fuld gang med at sammensætte den kommission, der skal tage over efter den nuværende, der bliver ledet af Jean-Claude Juncker.Foto: European Union, 2019
Emma Qvirin Holst

I disse dage er den kommende kommissionsformand, Ursula von der Leyen, i færd med at lægge et meget stort puslespil. Alle EU’s medlemslande, med undtagelse af Italien og Storbritannien, har nu indstillet til hende, hvem de gerne ser som deres lands EU-kommissær.

De kandidater er Ursula von der Leyen i øjeblikket i fuld gang med at føre en slags jobsamtaler med, så hun kan afgøre, hvordan hun skal fordele de forskellige kommissærposter.

Men hvad sker der, når puslespillet er lagt, og hvilke skridt skal tages, før den nye kommission kan indtage Berlaymont-bygningen i Bruxelles? Det gør Altinget dig her klogere på.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00