Fra Ghita Nørby til Frank Hvam: 134 kendte medvirker i stemmekampagne

VALG: I en ny kampagne opfordrer 134 kendte danskere befolkningen til at stemme til EP-valget. Kampagnen har modtaget 75.000 kroner i støtte fra Facebook.

Komikeren Frank Hvam er en af de 134 kendte danskere, der deltager i kampagnen.
Komikeren Frank Hvam er en af de 134 kendte danskere, der deltager i kampagnen.Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix
Marie Schønning Jensen

"Stem, og vær med til at bestemme."

Sådan lyder budskabet i en ny kampagne, hvor 134 kendte danskere opfordrer befolkningen til at stemme til europaparlamentsvalget.

Ghita Nørby, Connie Hedegaard og Niels Hausgaard medvirker alle i kampagnen, og det gennemgående budskab er, at man ikke opnår noget ved at blive hjemme.

"Du gavner ikke klimaet ved at blive på sofaen derhjemme. Så kom nu. Tag del i valget – så er DU med til at bestemme," lyder det for eksempel fra Connie Hedegaard.

Støtte fra Facebook
Kampagnen Stemogbestem.eu advokerer ikke for bestemte politiske synspunkter, men opfordrer blot danskerne til at huske at stemme. 

Facebook har støttet kampagnen med 75.000 annoncekroner, så budskabet kan blive spredt til endnu flere. Det skriver Stemogbestem.eu i en pressemeddelelse. 

Frank Hvam tager sagen i egen hånd
Komikeren Frank Hvam er også en af dem, der medvirker i kampagnen. Ved siden af kampagnen har han desuden lagt en video på Facebook, hvor han for egen regning opfordrer folk til at huske europaparlamentsvalget.

I videoen sidder han og muntrer sig over en partilederrunde til folketingsvalget, indtil han vender sig mod kameraet og leverer sit budskab:

"Men der er altså også et andet valg, der nok er lidt kedeligere, men til gengæld meget vigtigere. Og det er EU-valget 26. maj," siger Frank Hvam i videoen.

Videoen er onsdag formiddag blevet vist 1,3 millioner gange.

Valget til Europa-Parlamentet bliver afholdt i EU fra 23. til 26. maj. Ved EP-valget i 2014 lød den danske valgdeltagelse på 56 procent. 

Se Frank Hvams video her:

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Connie Hedegaard

Formand, Concito & KR Foundation, OECD’s Round Table for Sustainable Development
cand.mag. i historie og litteraturvidenskab (Københavns Uni. 1991)

Ghita Nørby

Skuespillerinde, bestyrelsesformand, Dyrefondet, protektor, Børnecancerfonden
Skuespiller (Det Kongelige Teaters Elevskole 1956)

Niels Hausgaard

Sanger, sangskriver, samfundsdebattør
smed, maskinarbejder

0:000:00