Gestapo-fornærmelse udløser et opgør med Orban blandt Europas konservative

EKSKLUSION: Mens Dansk Folkeparti flirter med Viktor Orbans omstridte parti, Fidesz, deltager Det Konservative Folkeparti i et voksende krav om at smide selvsamme partis delegationsleder ud af Europa-Parlamentets største politiske gruppe.

Pernille Weiss (K) vil ikke længere dele gruppe med Orbans partifæller. 
Pernille Weiss (K) vil ikke længere dele gruppe med Orbans partifæller. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Thomas Lauritzen

Det her understreger, at Orban og hans parti ikke er blevet klogere. Tværtimod. De har sat sig på Ungarn og undermineret demokratiet i landet.

Pernille Weiss (K)
Medlem af Europa-Parlamentet

BRUXELLES: Efter mange måneders intern uenighed tyder meget efterhånden på, at Europas største partifamilie har fået nok af Viktor Orbans nationalistiske version af kristelig konservatisme.

”Jeg tror, det her er begyndelsen til enden. Det ungarske parti er uden for pædagogisk rækkevidde. Nok er nok,” siger Pernille Weiss (K). Hun sidder som eneste dansker i Europa-Parlamentets store konservative gruppe, EPP, der huser Ungarns regeringsparti, Fidesz.

Sammen med Det Konservative Folkepartis formand, Søren Pape Poulsen, sendte Weiss mandag et skarpt brev til EPP’s ledelse, hvor de danske konservative kræver delegationslederen fra Fidesz smidt ud af gruppen.

0:000:00