Helveg og Løkkegaard vil smide rumænske partifæller på porten

SELSKAB: Kontroversielle reformer af retssystemet skal koste de rumænske liberale livet i EU's ALDE-gruppe, siger to af gruppens danske medlemmer. Anders Vistisen (DF) vil se det, før han tror det.  

Den rumænske regering har i de seneste år indsat politiske udpegede dommere og skåret ned på kampen mod korruption. 
Den rumænske regering har i de seneste år indsat politiske udpegede dommere og skåret ned på kampen mod korruption. Foto: /ritzau/Ida Guldbæk Arentsen
Malte Bruhn

Hvis man kun vil sidde sammen med folk, som man kan stå 100 procent inde for, så kommer man til at sidde i en meget lille gruppe. 

Anders Vistisen (DF)
MEP

BRUXELLESDet rumænske parti ALDE skal ud af den liberale ALDE-gruppe i Europa-Parlamentet efter Europa-Parlamentsvalget 26. maj. 

Det mener Morten Helveg Petersen (RV) og Morten Løkkegaard (V), der begge sidder i Europa-Parlaments ALDE-gruppe.   

De to EU-parlamentarikere har fået nok af det rumænske ALDE-parti, der sammen med deres socialdemokratiske regeringspartner har vedtaget reformer, der udfordrer basale retsstatsprincipper i Rumænien.

Dokumentation

ALDE er med sine 68 medlemmer Europa-Parlamentets tredjestørste gruppe. I Parlamentet organiserer de medlemmerne fra de to europæiske partier 'Alliance of Liberals and Democrats for Europe' og 'European Democratic Party.'

ALDE beskriver sig som et parti, der "tror på et Europa, der er baseret på fundamentale liberale frihedsrettigheder som frihed, demokrati, retsstats, tolerance og solidaritet. 

Fra Danmark sidder Morten Løkkegaard (V), Morten Helveg Petersen (R) og Jens Rohde (R). 

Kilde: Aldeparty.eu 


0:000:00