Her er de vigtigste pointer fra EU's Afrika-planer

DOKUMENTATION: EU-Kommissionen vil reformere samarbejdet med Afrika for begge kontinenters skyld. Her er de indledende planer.

Foto: Dati Bendo/Europa-Kommissionen
Simon Holst Jensen
Fakta
Vejen mod en ny Afrika-strategi
En ny Afrika-strategi er blandt EU-Kommissionens topprioriteter, og kommissær for internationale partnerskaber, Jutta Urpilainen, fik til opgave at stå for den, da hun tiltrådte.


Mandag 9. marts blev der for første gang præsenteret noget konkret på strategien. Det bygger på et topmøde mellem EU og Den Afrikanske Union i 2017.

Til oktober vil parterne mødes igen i Bruxelles, hvor strategien igen er emnet. Det vil konkludere det første års arbejde. Kommissionen vil bruge tiden indtil da på at konsultere ledere og civilsamfund i både Europa og Afrika.

EU-Kommissionen præsenterede mandag de indledende planer for en ny strategi for og med Afrika.

"Det er tid til at skalere op og tage partnerskabet til et nyt niveau," sagde Jutta Urpilainen, kommissær for internationale partnerskaber, på et pressemøde.

Hun har tidligere talt om, at en ny Afrika-strategi skulle være mere dybdegående og omfattende end tidligere, og nu har Kommissionen fremlagt sit forslag til, hvordan den skal se ud.

0:000:00