Her er EU-lovmagernes nye spilleregler

REGELJUNGLE: EU-Kommissionen, Europa-Parlamentet og Ministerrådet har indgået en aftale, der skal sikre EU-love af højere kvalitet. Flere konsekvensanalyser og mere gennemsigtighed og samarbejde institutionerne imellem skal give enklere EU-regler fra Bruxelles.

Lise-Lotte Skjoldan

BRUXELLES: Tirsdag tog EU samlet et skridt i retningen af at forenkle EU-lovgivningen fra Bruxelles. Europa-Parlamentet, EU-Kommissionen og Ministerrådet er blevet enige om en aftale, der sætter rammerne for, hvordan de tre institutioner skal samarbejde om at gøre EU’s lovgivning mere enkel og smidig.

Den danske regering glæder sig over den nye aftale, der blandt andet har til formål at lette administrative byrder for små og mellemstore virksomheder.

“Jeg er glad for, at det nu ser ud til at være lykkedes for Rådet, Europa-Parlamentet og Kommissionen at lande en interinstitutionel aftale om bedre regulering. Den kan bidrage til, at den lovgivning, der vedtages i Bruxelles, bliver mere gennemskuelig og får endnu større merværdi for borgere og virksomheder i medlemslandene,” siger udenrigsminister Kristian Jensen (V).

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00