Jeppe Kofod: Der er grænser for, hvad EU skal gøre for at få en Brexit-aftale

INTERVIEW: Selv om Danmark vil gå langt for at undgå et Brexit uden en aftale, er der grænser for, hvor fleksible EU skal være. Det siger Jeppe Kofod i et interview med Altinget, hvor han også fortæller, hvordan Polen skal overbevises til at tilslutte sig EU’s 2050-klimamål.

Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Emma Qvirin Holst

Der skal være en balance, og det er briterne, der har valgt at forlade EU. Det er ikke EU, der har valgt at forlade Storbritannien.

Jeppe Kofod
Udenrigsminister

Men Polen får en kæmpe del af midlerne og har gennemgået en vild vækst i samfundet som følge af EU-medlemskabet. Nu gælder det om, at væksten også bliver bæredygtig, og Polen tager del i den her fælles udfordring.

Jeppe Kofod
Udenrigsminister

Den danske udenrigsminister Jeppe Kofod (S) lægger ikke skjul på, hvor ivrig Danmark er efter, at briternes udtrædelse af EU ender med en aftale.

Storbritannien er Danmarks fjerdestørste eksportmarked, og uanset udfaldet af Brexit vil Danmark ifølge flere økonomiske analyser blive ramt på pengepungen. Den regning ventes at stige, hvis det ender aftaleløst.

”Det er en ulykkelig skilsmisse, men briterne har besluttet at forlade EU ved en folkeafstemning, og det skal man respektere. Og så vil vi gøre alt, hvad vi overhovedet kan, for at sikre, at det sker under ordnede forhold med en aftale,” siger Jeppe Kofod.

0:000:00