Klonerne kommer ikke foreløbig

KLONING: Både EU-Kommissionen og Europa-Parlamentet ønsker et forbud mod kloning af dyr til landbrug og markedsføring af produkter fra kloner. Dermed er der ikke udsigt til at støde på såkaldte Frankenstein-fødevarer i køledisken foreløbig.

Forskningen i konsekvenserne af kloning er primært udført på køer og grise. Der er ikke fundet nogen sundhedsrisici for mennesker.
Forskningen i konsekvenserne af kloning er primært udført på køer og grise. Der er ikke fundet nogen sundhedsrisici for mennesker.Foto: Ullisan
Kasper Kaasgaard

Alle parter involveret i kloning, fra rugemødre til afkom, lider. Derfor fremkalder snak om kloning forståeligt nok ubehag hos mange.

Vytenis Andriukaitis
EU-Kommissær for sundhed og fødevaresikkerhed

BRUXELLES: I EU benytter landbruget sig i dag ikke af kloning, som det ellers er tilfældet i en håndfuld lande – blandt andre USA. Og sådan ser både befolkningen og beslutningstagere gerne, at det fortsætter.

Derfor fremsatte EU-Kommissionen i slutningen af 2013 et forslag om at forbyde at klone dyr til landbrug, lige som det ifølge forslaget hverken skal være tilladt at importere dyrekloner eller at markedsføre produkter fra dem.

Mandag afholdt Europa-Parlamentets landbrugsudvalg og udvalg for miljø, folkesundhed og fødevaresikkerhed fælles høring om emnet.

0:000:00