L 204 (Erhvervsministeriet)(Vedtaget)

Forslag til lov om ændring af hvidvaskloven og lov om finansiel virksomhed. (Gennemførelse af 5. hvidvaskdirektiv).

Lovforslaget implementerer dele af Europa-Parlamentets og Rådets direktiv (EU) 2018/843 af 30. maj 2018 om ændring af direktiv (EU) 2015/849 om forebyggende foranstaltninger mod anvendelse af det finansielle system til hvidvask af penge eller finansiering af terrorisme og om ændring af direktiv 2009/138/EF og 2013/36/EU og dele af den politiske aftale af 19. september 2018 mellem regeringen V, LA og KF) og S, DF, RV og SF om yderligere initiativer til styrkelse af indsatsen mod hvidvask og terrorfinansiering.

Med lovforslaget udvides anvendelsesområdet til at omfatte kunsthandlere, udbydere af veksling mellem virtuelle valutaer og almindelige betalingsmidler og udbydere af virtuelle tegnebøger. Udvidelsen gennemføres med henblik på at sikre, at det finansielle system ikke misbruges til hvidvask eller terrorfinansiering, ved at lade udbydere af veksling mellem virtuel og almindelig valuta omfatte af hvidvasklovens krav om kundekendskab samt underretnings- og oplysningspligt.

Endvidere indføres der med lovforslaget hjemmel til at indføre centrale automatiske mekanismer, der skal sikre rettidig identifikation af fysiske eller juridiske personers bankkonti, og dermed styrke myndighedernes redskaber til at bekæmpe terrorfinansiering.

Loven træder i kraft den 10. januar 2020, idet nogle bestemmelser dog har en tidligere ikrafttræden.

Lovforslag som fremsat

Lovforslag som vedtaget

Høringssvar


---
Denne artikel er lavet automatisk baseret på dokumenter fra Folketinget. Altinget tager forbehold for eventuelle fejl i teksten.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Rasmus Jarlov

MF (K), fhv. formand for Folketingets Forsvarsudvalg
cand.merc. (Handelshøjskolen i København 2003)

0:000:00