Se debatten fra Altingets gård: Analyser og reaktioner på von der Leyens State of the Union-tale

TV: Gense debatterne fra Altinget gård, hvor Altingets Europa-analytiker, Thomas Lauritzen, og en række paneldeltagere tog pulsen på tilstanden i Den Europæiske Union. Det skete på baggrund af EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyens, første State of the Union-tale tidligere på dagen.

Program

En tale om fremtidens Europa
Tre gæster med dybt kendskab til Europa og stærk faglighed inden for hver deres område vil analysere Ursula von der Leyens første State of the Union tale som kommissionsformand. Vi viser highlights fra talen, mens paneldeltagerne forklarer deres foretrukne citater. Altingets EU-redaktør, Rikke Albrechtsen, er også med på link fra Bruxelles.

Panel:

Kirsten Biering, DIIS, tidl. dansk ambassadør i Paris indtil sidste år

Nadja Lundholm Olsen, EU-chef hos 3F

Rikke Albrechtsen, EU-redaktør på Altinget,

Rebecca Adler-Nissen, professor i Statskundskab, Københavns Universitet

Kan EU lede Vesten, hvis USA ikke vil?
Tre folketingspolitikere fra venstre- og højrefløjen tegner et portræt af EU som leder. Hvor har EU mulighed for og pligt til at tage lederskab i fremtiden både globalt og i Unionen?

Panel:

Morten Messerschmidt (DF), EU-ordfører,

Jan E. Jørgensen (V), EU-ordfører,

Anne Paulin (S), Klimaordfører og medlem af Europaudvalget

Er der mere end ét Europa?
Hvordan påvirker de økonomiske, sociale og værdimæssige forskelle mellem EU's medlemslande planerne for Europas fremtid? Har den yngre generation af syd- og nordeuropæere de samme visioner for samarbejdet? Er der konflikt mellem øst og vest? Kan man have et fællesskab, som ikke deler samme værdier, og som ser forskelligt på retsstatens principper?

Panel:

Marlene Wind, Professor i statskundskab og leder, Center for Europæisk Politik, Københavns Universitet,

Lasse Skytt, journalist og forfatter til ”Orbanland”,

Monika Skadborg, formand for Ungeklimarådet

Arrangementet er sponsoreret af EU-Kommissionen

Forrige artikel Altinget starter temadebat om Danmarks nye udenrigsstrategi Altinget starter temadebat om Danmarks nye udenrigsstrategi Næste artikel Fem ting du skal bide mærke i fra von der Leyens store tale om EU’s tilstand Fem ting du skal bide mærke i fra von der Leyens store tale om EU’s tilstand