Løkke: Brug for debat om forbehold uden afstemningsdeadline

DEBAT: Vi bør kunne diskutere EU-forbeholdene uden at have en deadline for en folkeafstemning, lød det under Folketingets afslutningsdebat onsdag fra statsminister Lars Løkke Rasmussen, der særligt hev ulemperne ved forsvarsforbeholdet frem.

Debatten om Danmarks mere end 25 år gamle EU-forbehold er så småt begyndt at boble mere og mere. Ikke mindst efter Europadagen 9. maj, hvor statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) satte forbeholdene på agendaen sammen med budskabet om de ulemper, som han mener forbeholdene giver.

Under Folketingets afslutningsdebat onsdag tog Lars Løkke Rasmussen så emnet op igen. (Se hvad Lars Løkke Rasmussen sagde i tv-klippet herover).

Statsministeren så gerne, at vi kunne diskutere fordele og ulemper ved de fire forbehold uden partout at have en deadline for en folkeafstemning hængende over hovedet. Han trak forsvarsforbeholdet frem og gentog flere af de synspunkter for en afskaffelse af forsvarsforbeholdet, som forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) er kommet med den seneste tid.

Login