Messerschmidt: EU’s førsteelsker kan gavne Danmark

DEBAT: Den franske præsident Macron vil samle de 19 eurolande i et eksklusivt euro-EU, hvor der altså ikke er plads til ’fodslæbere’ som Danmark, skriver Morten Messerschmidt (DF). Men måske kan det gavne os, så der bliver mere Danmark og mindre EU. 

Af Morten Messerschmidt (DF)
Medlem af Europa-Parlamentet

Sjældent er en ny fransk præsident blevet mødt med så stor begejstring som Emmanuel Macron. Efter valgsejren hilste EU’s magtelite ham som en frelser, en healer, en shaman, som kunne genrejse ”det europæiske projekt”.

Men magteliten havde sandelig også haft et par hårde år. Folkevandringens flodbølge væltede ind over Europas bortskaffede grænser. Pludselig hang europæerne på Angela Merkels uansvarlige invitation: ”Wir schaffen das!”

I alle meningsmålinger i alle lande var der massive flertal for grænsekontrol og stop for masseindvandringen. Patriotiske og nationale partier fik øget fremgang, de øst- og centraleuropæiske lande genrejste deres grænser. Traditionelle EU-partier blev udsletttet. I Storbritannien valgte borgerne at forlade EU. Herhjemme fik DF et historisk godt valg til Europa-Parlamentet, og danskerne stemte nej til at fjerne retsforbeholdet.

Macron – lys i mørket
Med Macron kom der lys i mørket: ”Macron vil bruge de 5 år til at fjerne grunden til at stemme ekstremt! Tak!!!” kvidrede Europabevægelsens Stine Bosse lykkeligt på Twitter 7. maj. For den åh så moderne og vistnok alternative Macron gik til valg som glødende globalist og EU’s førsteelsker.

Forleden fremlagde Emmanuel Macron sin vision om Europa – eller rettere: en del af Europa. Macron vil samle, hvad han kalder en avantgarde, eller fortrop, som skal bestå af de 19 lande, som er lykkeligt forenede af euroen, for eksempel Grækenland og Tyskland. Disse 19 lande skal ikke lade sig sinke af fodslæbere som for eksempel euro-løse Danmark, endda med irriterende retsforbehold. Sådan et euro-EU skal have sin egen finansminister og sit eget euro-parlament.

Angela Merkel har erklæret sig ”principielt” enig – hvis altså euro-EU også får en fælles finanspolitik. For sagens kerne er, at Emmanuel Macron blæser sig op på vegne af et land, som de fleste økonomer diagnosticerer som én af Europas ”syge mænd” med et immunforsvar kun lidt bedre end Italiens.

Valutafonden regner med 1,4 procents vækst for Frankrig i 2017, en bundskraber i Europa. Frankrig har 10 procent arbejdsløshed – 25 procent for unge mellem 15 og 24. Frankrigs budgetunderskud er nu på 90 procent af BNP mod 58 procent for 10 år siden.

Sund økonomi er forudsætning for euro-EU
Tyskerne har forlængst regnet ud, at Macrons ”vision” betyder, at tyskerne skal betale til Frankrig og de øvrige Middelhavslande; men da tyskerne i forvejen er godt trætte af at finansiere Den Græske Tragedie, bliver der ikke noget af den slags ”planøkonomi” – med mindre den håndteres efter tyske regler.

Macron er nødt til at levere en mere sund fransk økonomi, men det forudsætter et voldsomt opgør med et forstenet arbejdsmarked og med Frankrigs militante fagforeninger, som har lovet at lamme landet i september, hvis Macron gør alvor af sit vage valgprogram.

Mens Emmanuel Macron stadig er Bruxelles sminkede popstjerne (det bruger han 65.000 kroner på om måneden), er 57 procent af franskmændene utilfredse med ham, en stigning fra 43 procent i juli, som allerede var fransk rekord i 20 år.

Mere Danmark – mindre EU?
EU-elitens mest opreklamerede håb ender med at blive dens helt store skuffelse.

Men på en måde ville jeg gerne have, at Macrons vision om et 19-landes euro-EU med sit eget euro-parlament blev til noget. Danmark vil ganske vist komme længere væk fra EU’s berømte ”kerne”, hvor Tyskland, Grækenland, Italien og Frankrig sammen afgør alt af vigtighed. Men det kræver drastiske ændringer af EU’s traktater, og så kan alt jo komme i spil: Schengen? EU’s menneskerets-charter? EU-domstolens kompetence?

Ja, måske ganske enkelt: Mere Danmark – mindre EU?

Og en oplagt sidegevinst ved Macrons vision: Med et nyt, strømlinet og mere magtfuldt euro-parlament for EU-avantgarden kunne vi snildt nedlægge EU-parlamentet i Strasbourg.

Forrige artikel TDC: Vil EU skaffe dig bedre bredbånd? TDC: Vil EU skaffe dig bedre bredbånd? Næste artikel Militærforsker: Ingen sikkerhed uden Nato Militærforsker: Ingen sikkerhed uden Nato
 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  !! Man må sig undre !!

  Retorisk er form og indhold en vækkelsesprædikant værdig ! Bekymrende !
  At tænke sig, at en af Danmarks repræsentanter .. i 2017.. på skrift anvender et så lavt stilleje og en så populistisk nedgørende retorik, dels om sin politiske arbejdsplads, dels om sine politiske kollegaer, som han er uenig med, samt ekstremt negative projektioner og nedgørende udtalelser om to af Europas statsledere.
  **Som dansker krøller jeg tæer og bliver flov over at være repræsenteret på den måde.**
  Retorikken er meget uhensigtsmæssig for en politiker, der burde arbejde sagligt for konstruktivt at finde løsninger og som i sin retorik burde udtale sig i et ordentligt stilleje, når han repræsenterer Danmark.
  MM udtaler sig
  om
  *EU:
  Magtelite
  ".EU-elitens mest opreklamerede håb..."
  Eu avantgarden:
  om
  *Frankrigs leder, Macon:
  Førsteelsker, frelser, healer, shaman, "blæser sig op", #..en af Europas syge mænd", Bruxelles sminkede popstjerne
  om
  *Angela Merkel:
  "Europæerne hang på Angela Merkels uansvarlige invitation.."
  om
  *Borgere, der har en anden mening end MM:
  Kvidrende lykkeligt, fodslæbende
  om
  *Grænsekontrol:
  "Massivt flertal for for grænsekontrol.."
  ...
  Selv mangler jeg fra MM forslag til og engagement i på Danmarks vegne at få samarbejdet og fællesskabet til at fungere på den aktuelle arbejdsplads. Er det for meget forlangt, når man har en ansvarsfuld politisk, repræsentativ post??
  ....
  Til enhver tid respekterer jeg mennesker med en anden holdning end min. Men jeg har overordentligt vanskeligt ved at acceptere nedgørende og usaglige projektioner i en politisk debat.
  For når jeg skal til valgurnen har jeg brug for informative og konstruktive holdninger og løsningsforslag fra dem, jeg skal sætte mit kryds ved.