Messerschmidt: Ulovlige migranter er en tikkende bombe under Europa

DEBAT: En hær af illegale migranter har indtaget Europa og udgør nu en tikkende bombe under kontinentet. Hvis EU vil afværge socialt kaos, vold og selvtægt, må de ulovlige migranter udvises – også fra Danmark, skriver Morten Messerschmidt (DF).

Af Morten Messerschmidt (DF)
Medlem af Europa-Parlamentet

En omstrejfende millionhær af unge mænd, lovløshed og socialt kaos, vold, kriminalitet, en gigantisk sort økonomi – og en bølge af overgreb på Europas kvinder. Det er den slags trusler, som vælter regeringer og udsletter politiske partier i Europa. 

Lad os for en stund se bort fra de millioner af migranter, som gennem de seneste 30-40 år har fået tilkendt ophold, asyl, familiesammenføring og statsborgerskab i Europa. 

Lad os i stedet fokusere på de mange millioner, der i dag er gået under jorden i Europa. De kan være kriminelle og afviste asylansøgere, som unddrager sig udvisning, eller lykkeriddere, der blot er trængt ind i Europa og dykket ned i undergrunden. Alle har de dog det til fælles, at de skal ud af Europa. Og det forventer europæerne.

Hvor mange de er, ved vi i sagens natur ikke, og når de samler sig i tusindvis i interimistiske lejre i Calais, ja selv i hjertet af Paris og andre hovedstæder, så er det kun toppen af isbjerget. Og når det igen og igen bliver afsløret, at afviste asylansøgere, som udfører blodige terrorangreb i Sverige, Tyskland og Frankrig, har kunnet rejse uhindret rundt mellem landene i EU i årevis, så stiger harmen, og borgerne forlanger handling. 

Nogle overskrifter fra den europæiske presse sætter stemning: 

”Berlusconi vil udvise 600.000 ulovlige migranter fra Italien”, ”130.000 asylansøgere er forsvundet i Tyskland”, ”5.000 asylansøgere forsvundet fra asylcentre i Finland”, ”Tyskland kan ikke finde 30.000 migranter, der skulle udvises”, ”Europol: 10.000 flygtningebørn forsvundet”, ”Sverige kender ikke til 14.000 asylansøgeres skæbne”, ”Kun 27 procent af afviste asylansøgere tilbagesendes fra Europa”.

En tikkende bombe
Alene i Storbritannien vurderede man i 2010, at 1,1 million udlændinge opholdt sig ulovligt i landet; siden er der anslået kommet 100-150.000 flere til – om året. Med EU’s lovløse grænser har vi nu i Europa en hær af vagabonder, millioner af rastløse unge mænd på jagt efter et bedre liv.

Det er en tikkende bombe; for når håbet svinder om en fremtid og et familieliv i de europæiske velfærdsstater, så vil de i stigende grad blive kriminelle, socialt uregerlige og seksuelt frustrerede. Og når europæerne ikke føler, at deres familier og ejendom bliver beskyttet, vil de uundgåeligt tage sig selv til rette. Det er opskriften på kaos.

Lovløsheden trives også i Danmark. Igen et par overskrifter: 

95 irakere gået under jorden", ”351 er forsvundet: Afviste somaliere går under jorden før tvangsudsendelse", ”1.960 afviste asylansøgere efterlyses i Danmark".

Ud af 300 kriminelle udlændinge, som skulle have været udvist for lang tid siden, er over halvdelen forsvundet. I marts 2017 henviste justitsminister Søren Pape (K) til Rockwool Fondens tal på 18.000 ulovlige migranter i Danmark, men Danmarks Radio og andre medier har citeret ledende politifolk for skøn på mellem 20.000 og 40.000.

Realismen trænger sig på
Socialdemokraterne skønner i deres oplæg til en ny udlændingepolitik, at mere end 20.000 indvandrere lever illegalt i Danmark, og foreslår ”en ny specialenhed i politiet med særlige kompetencer inden for hjemsendelse af afviste asylansøgere”.

Ja, realismen trænger sig på, også i Danmark. Efterhånden skal man helt ud i Alternativets og Enhedslistens verdensfjerne galakse for at finde politikere, som mener, at alle og enhver skal have lov at tage ophold og blive for evigt i Danmark. 

Og ligesom grænsekontrol engang blev hånet som en højre-populistisk fantasi, så er jeg sikker på, at flertallet i dag indser det nødvendige i at pågribe, internere og deportere ulovlige migranter. Ellers giver loven jo ganske enkelt ingen mening.

Samarbejde i EU
Hvert land må finde sin vej. Frankrig, Ungarn, Italien og Danmark må selv gøre op med sine lovløse migranter. Men der er områder, hvor vi kan samarbejde, også i EU. Som når socialdemokraterne i ”Retfærdig og Realistisk” skriver, at ”Danmark i udgangspunktet ikke giver udviklingsbistand til lande, der nægter at tage imod deres egne statsborgere”.

I EU må vi forlange, at der lægges økonomisk pression mod de lande, som nægter at tage imod egne borgere med henvisning til, at EU’s udviklingsbistand også er danske penge. Desuden kan EU nægte indrejsevisum til ethvert medlem af regeringerne plus dennes familier i de pågældende lande, indtil de bøjer sig: slut med at bruge bistandshjælpen på indkøbsture til Paris, London og Berlin, farvel til juveler, Rolex og skræddersyede jakkesæt.

Jeg ser frem til, at Socialdemokratiet – også nede i Bruxelles – lader sig lede af sin nyfundne realisme og sine løfter til vælgerne. Så skal vi nok finde flertallet til at gøre det nødvendige – for Danmarks skyld.

Forrige artikel Claus Hjort Frederiksen: EU er en vigtig spiller i vores svar på nyt trusselsbillede Claus Hjort Frederiksen: EU er en vigtig spiller i vores svar på nyt trusselsbillede Næste artikel Samuelsen efter Lavrov-møde: Ruslands adfærd er stærkt bekymrende Samuelsen efter Lavrov-møde: Ruslands adfærd er stærkt bekymrende