Messerschmidt: Regeringen svigter grænsekontrollen

DEBAT: Regeringen begår en fatal fejl ved ikke at afsætte midler til grænsekontrol i finanslovsudspillet. Dermed svækker regeringen Danmark i den evige kamp med EU om at retfærdiggøre, hvorfor vi naturligvis skal bevogte vores grænse, skriver Morten Messerschmidt (DF). 

Af Morten Messerschmidt (DF)
Medlem af Europa-Parlamentet og folketingskandidat

22. januar i år sendte departementschefen i Udlændinge- og Integrationsministeriet et vigtigt brev til EU. Emnet var grænsekontrollen, der som bekendt er en voldsom torn i EU’s altid vågne øje – og lige så forhadt blandt naive EU-entusiaster herhjemme. På vegne af regeringen havde Uffe Toudal Pedersen nu den vigtige opgave at skulle begrunde, hvorfor Danmark stadig har behov for at bevogte sin grænse.

Brevet giver syn for sagn om sagernes alvor. Punkt for punkt opremses argumenterne:

"Terrortruslen mod Danmark er betydelig. Truslen kommer primært fra militant islamisme. Det militære pres på gruppen, der kalder sig selv Islamisk Stat (IS), øger presset på udenlandske soldater i Syrien og Irak, inklusive personer fra Danmark. Det har resulteret i, at flere mennesker ønsker at vende tilbage til Europa, inklusive Danmark," skriver departementschefen blandt andet i brevet (oversat fra engelsk, red.). 

Han peger også på, at folk, der har deltaget i militante islamistiske grupper som IS, er radikaliserede, brutale – og i stand til at begå terrorhandlinger.

"Selv få tilbagevendende kan udgøre en terrortrussel mod Danmark," lyder det i brevet til EU fra den danske embedsmand (oversat fra engelsk, red.).

Ordene giver et skræmmende indblik i den virkelighed, der præger vort lands sikkerhed. Og ordene virkede. EU gav tilladelse. Midlertidigt. Igen.

Grænsekontrol er en lykkelig undtagelse
Men i disse dage skal EU atter se på rimeligheden i dansk grænsekontrol. Og her er det ikke nok at henvise til de faktiske realiteter – at knap 6.000 ulovlige indvandrere og andre er blevet afvist, eller at narko og våben er blevet beslaglagt.

Nej, den slags er ikke et argument over for et EU, der kun undtagelsesvist tillader noget så gammeldags som grænsekontrol. Man skal nemlig ikke være i tvivl om EU’s grundlæggende indstilling over for grænsekontrollen.

Så sent som i september i år erklærede kommissionsformand Juncker i EU-Parlamentet, at ”jeg er og vil altid være stærk modstander af indre grænser. Hvor grænsekontrol er genindført, skal den ophæves. Sker det ikke, vil det være et uacceptabelt skridt baglæns for Europa i dag og i fremtiden”.

Med andre ord: Så længe vi er medlem af EU, er grænsekontrollen en lykkelig undtagelse – ikke en hovedregel. Og derfor er det dybt bekymrende, at regeringen i sit finanslovsudspil har valgt ikke at afsætte penge til at videreføre grænsekontrollen. For ingen vil vel påstå, at terrortruslen mod Danmark er blevet mindre, siden departementschefen skrev sit brev 22. januar?

Enten satser regeringen på, at Dansk Folkeparti vil kræve pengene afsat i forhandlingerne. Eller også er man simpelthen ligeglad.

Vil regeringen grænsekontrollen?
Begge situationer kan vise sig fatale. For det handler nemlig ikke kun om penge. Det er næsten det mindste af det. Langt alvorligere er det, hvordan regeringen over for EU fortsat vil argumentere for, at grænsekontrollen er nødvendig, når selv samme regering end ikke selv finder anledning til at afsætte midler i finansloven.

Én ting er, at grænsekontrollen naturligvis bør gøres permanent – uden at vi hvert halve år tvinges til at gå tiggergang til EU for allernådigst at få lov til at bevare kontrollen yderligere nogle måneder. For den virker jo og er med til at beskytte danskerne.

Men hvordan skal embedsmandssvaret egentlig lyde, næste gang EU kræver en begrundelse for dansk grænsekontrol? At der er en trussel mod Danmark? At grænsekontrollen er nødvendig for vores sikkerhed? Men hvorfor har regeringen så ikke taget disse trusler alvorligt nok til i sit finanslovsforslag at inkludere grænsekontrollen?

Med den undladelse har regeringen svækket Danmark i den evige kamp med EU om at retfærdiggøre, at vi naturligvis bevogter vores grænse.

Og derfor kan pengene med stor sandsynlighed vise sig at være det mindste problem. For med sin tåbelige beslutning har regeringen givet EU et godt kort på hånden:

Hvis jeres argumenter for grænsekontrollen er ægte og troværdige, hvorfor prioriterer I den så ikke selv?

Måske fordi man i virkeligheden slet ikke vil grænsekontrollen? Det synes jeg så, man ærligt skal sige til danskerne. Naturligvis før et valg.

Forrige artikel Lektor: Politikere udnytter migrationsdebat i politisk spil om magt Lektor: Politikere udnytter migrationsdebat i politisk spil om magt Næste artikel Friis Bach: EU’s værdier lider skibbrud i samarbejdet med Libyen Friis Bach: EU’s værdier lider skibbrud i samarbejdet med Libyen
 • Anmeld

  Gert Johansen · Arkitekt

  Penge ud af vinduet

  Pengene kunne gøre langt større nytte andre steder i det danske samfund end til den ligegyldige grænsekontrol. Vil man ind i Danmark, kan man i langt de fleste tilfælde bare gå over grænsen i Sønderjylland uden at blive stoppet, hvor vi andre - også fuldblods danske - skal generes hver gang vi vil passere grænsen i bil eller tog. Tåbelig som al sympolpolitik.

 • Anmeld

  Christian X

  Alt hvad regeringen gør er symbolpolitik.

  Ingen grænse ingen nation.
  Forebyggelse er bedre og billigere end efterforskning, retssager, fængselsophold - ikke mindst for ofrene og vores overbelastede retsvæsen.

 • Anmeld

  Christian X

  Regeringen svigter danskerne


  Ny kortlægning fra svensk TV viser, at 58 procent af alle der dømmes for voldtægter og voldtægtsforsøg i Sverige er født udenfor EU:

  https://www.svt.se/nyheter/granskning/ug/ny-kartlaggning-av-valdtaktsdomar-58-procent-av-de-domda-fodda-utomlands

  England har haft en "epidemi" med systematiske voldtægtsgrupper:

  https://www.berlingske.dk/europa/storbritannien-ramt-af-ny-skandale-20-maend-voldtog-og-mishandlede

  Andre daglige konsekvenser af EUs grænseløse unions fantasier på danskernes bekostning:

  https://www.bt.dk/samfund/85-sigtelser-paa-to-og-et-halvt-aar-naboer-til-udrejsecenter-plaget-af-vold

  http://www.lokalavisen.dk/112/2018-10-16/-Om-lidt-g%C3%A5r-denne-aggressive-mand-amok-i-voldsrus-3314927.html

  https://ekstrabladet.dk/112/unge-maend-spaerrede-handikappladser-kvinde-paatalte-det-og-fik-knytnaeve-i-ansigtet/7359352

  http://www.lokalavisen.dk/112/2018-10-11/-Drenge-i-grotesk-overfald-p%C3%A5-handicappet-Skubbet-af-scooter-og-ud-p%C3%A5-vejbane-3289609.html?ref=eblistermest

  http://www.lokalavisen.dk/112/2018-10-11/-Danny-Abdalla-rasende-efter-tredje-udvisningsdom-Fucking-korruption-Jeg-kigger-p%C3%A5-dig-3285536.html

  http://www.lokalavisen.dk/112/2018-10-12/-%C3%86gtepar-fik-chok-v%C3%A6kning-Udenlandske-m%C3%A6nd-stod-pludselig-i-huset-og-affyrede-gev%C3%A6r-3294342.html?ref=eblistermest

  http://www.lokalavisen.dk/112/2018-10-11/-Disse-to-m%C3%A6nd-jages-vildt-Kv%C3%A6stede-kvinde-alvorligt-og-tog-flugten-3281668.html?ref=eblistermest

  http://www.lokalavisen.dk/112/2018-10-12/-Her-stj%C3%A6ler-han-cigaretter-for-214.000-kroner-3297107.html?ref=eblistermest

  Læs blot lokalavisen eller kriminalstatistik, der er nye eksempler hver dag.

 • Anmeld

  Eva Damsgaard · Social og sundhedsassistent

  Et rungende “JA” til en mere effektiv grænsekontrol!

  Selvfølgelig skal vi have grænsekontrol - og helst med endnu mere kontrol og sikkerhed end hidtil. Her tænker jeg på hegn langs den landfaste grænse - gerne med pigtråd og strøm. Og det kan vel ikke være et problem, hvis regeringen virkelig mener hvad den siger.: “selv få tilbagevendende kan udgøre en terrortrussel”?
  Tænk lige på, hvor mange udviste der kommer tilbage igen og igen?
  Danmark bruger unødige ressourcer på at få fat i disse igen og igen - samt enorme ressourcer på terrorsikring. Det svarer til, at indstille alarmer i egen bolig - men lade hoveddøren stå åben eller ulåst. Og så tåbeliglig er der vel ingen der er?

 • Anmeld

  Asta Bjerre

  Fortsætte med grænsekontrol.

  Vi skal kæmpe for en fortsat grænsekontrol, og før valget afkræve politikerne et svar. Men Løkke signaler da helt tydeligt, at han ikke ønsker grænsekontrol, og det må han klart melde ud inden valget.

 • Anmeld

  j Bjerre · Selvfølgelig

  Brodne kar

  Alle steder i verden er der folk der vil komme let til tingene uanset hvad/eller kæmpe en ideologi, som de er blevet hjernevasket med på alle kontinenter og det er bl. a. at bestjæle Danmark m.m. og skabe kaos.
  Selvfølgelig skal vi have en sikker grænsekontrol ved vore grænser og jeg venter gerne, hvis det er det der skal til når jeg skal passere grænsen.
  Alle, skal ikke, ind i Vores land uden at vi ved hvem de er!
  Udlændige skal have Visa med længere ophold.
  De der svarer, ingen grænsekontrol, er simpelt hen uansvarlige danskere som jo ikke sidder og skal tage sig af kriminelle i fængsler m.m. og vi har dommere der tjener masser penge på kriminalitet, de vil sikkert gerne ha visse ind, men det er jo samfundets penge!!!!! Tyve har slaraffenland i Dk
  ER det også OK spørger jeg, til de der ikke vil ha` grænsekontrol.......
  Sådan kan vi jo blive ved.
  Endvidere har vi jo også en Justitsminister der har et vist ANSVAR for vort lands tilstand!
  Vi er et lille land, vi skal værne om Vort land.
  Selvfølgelig grænsekontrol !!!! (alle steder)
  Tak Morten !

 • Anmeld

  j Bjerre · Selvfølgelig

  supp. til Brodne kar

  For øvrigt
  Lad de der sidder på deres taburetter i EU gå ud og løse de problemer de iværksætter, så ville tingene hænge sammen!!!!

 • Anmeld

  J. Jensen

  grænsekontrol=ringere politiindsatser især i det jyske

  Når Messerschmidt i dag oplyser, at 6000 er blevet stoppet af grænsekontrollen, så er det i en god overensstemmelse med Støjbergs oplysningen fra februar 2018, hvoraf det fremgik, at i alt 6,4 millioner personer var blevet kontrolleret, og at 5.150 dengang var afvist ved grænsen.
  Men hvor mange af disse 6.000 afviste mennesker er bare andre EU borgere, der bare havde glemt deres pas er vel nok den mest relevante oplysning i den sammenhæng, og det bliver aldrig rigtigt afklaret.
  Læser man aviserne, så er der ikke mange udviste kriminelle med respekt for dem selv, der har særlig vanskeligt ved at rejse ind og ud af landet

 • Anmeld

  T R · Debattør

  Kriminalitet på Morten Koch tiden vs. i 2018

  Det er tankevækkende at i disse dage hvor den ene store svindelsag efter den anden ruller frem at man i DF stadigvæk har fokus på grænsekontrol som endnu et bevis på at man lever på Morten Koch tiden med en forestilling om at kriminalitet ano 2018 er den samme som den var i 50'erne.

  Omkring svindelsagerne var svaret fra DF i øvrigt bare at stramme op på skatte reglementet der også har sejlet i årevise herhjemme og så ellers få sig et 112 nummer til resten af landene i Europa, som tegn på at man virkelig lever på en anden planet og i en anden tid i det parti. Hertil kan også nævnes et stadigt større problem med hackning der i 2017 var oppe at runde 85 mia. IT kriminalitet er for længst havnet som nr. 1 på politiets liste af største problem indenfor kriminalitet og har været det i flere år.

  Men lad os for argumentationens skyld bringe DF fra 50'erne op til nutiden omkring deres elskede grænsekontrol problematik. For ganske vidst har man nappet 6000 mennesker, herunder en meget berømt "tændstikkemand" der åbenbart havde rygsækken fyldt med tændstikker som han havde tænkt sig at benytte til terror i Danmark :-). At man vist nok også kan købe tændstikker i Danmark havde han åbenbart ikke tænkt på :-)

  Men de 6000 mennesker defineres ikke nærmere andet end at "andre" altså også dækker over folk der har glemt sit pas - om det er 5000 eller 100 vides ikke omend man kan have sin tanker når tallet ikke ønsket oplyst nærmere.

  I samme periode har man foretaget knap 4 mio. stik prøve kontroller og altså har man taget det der svarer til 1,5 promille fra. Det er 4 mio. der har fået foretaget forsinkelser for personer og erhvervs drivende i 2 år og da tid er en konkurrence parameter for en virksomhed så er det åbenlyst en udgift der er påvirket erhvervslivet i Danmark siden gennemførelsen af grænsekontrollen - en udgift der er svær at sætte kroner og ører på omend EU selv har skønnet at total grænsekontrol i hele EU vil betyde et tab i mia. klassen. Det får vi nærmere syn for sagen når Brexit gennemføres d. 29/3 næste år hvad det betyder.

  Til gengæld er udgiften til mandskab og andet ved grænsekontrollen noget mere konkret nu og her i det den for de første 2 år løb op i ca. 1/2 mia. samtidig med at man holdt politiet beskæftigede væk fra andre opgaver såsom bande kriminalitet, der vel heller ikke er ligegyldig for dem der rent faktisk bor her i landet.

  Mao. i hvert fald 1/2 mia. for måske 6000 mennesker hvoraf nogle havde glemt sit pas, andre blev sat på et tog tilbage til Tyskland hvor de så kunne forsøge at komme ind igen og andre igen man kunne anholde for eks. narko.

  De der så endelig kom ind illegalt enten direkte via kontrollen uden at blive checket eller via de mange guidelines man eks. kan finde på youtube om fri passage ind til DK hvor man er sikre på ikke at blive checket hvad skal de så lave i Danmark som illegal?

  Man kan hverken få arbejde, bolig eller offentlig forsørgelse hvis man er illegal. Ja, man kan intet i Danmark som illegal bortset fra selvfølgelig at leve i underverden under jorden. Det er så her at DF ser en kæmpe trussel i at man har DK som mål igennem hele Europa hvor man ikke vil være illegal, men lige netop i DK? Det er altså lige hvis vi ser bort fra at langt de fleste illegale ifølge politiet er kommet her via asylansøger systemet. Altså afviste asylansøgere (en asylansøgers behandling tager ca. 6-8 uger).

  Så meget for effektiviteten i en hullet stik prøve grænsekontrol enhver der virkelig har noget at skjule med bare lidt hjerne snildt kan komme udenom hvis bare han har internet adgang.

  Samtidig med så løber der mia. sager afsted om hvidvask i Danske Bank, omfattende europæisk svindel og hackning - alt sammen som DF lader de andre partier om at håndtere imens de leger Folk og Røver i Kardemomme by endnu engang. Lige indtil vi efter d. 29/3 ved selvsyn kan få at se hvad en total grænsekontrol betyder når UK går ud af EU, for det bliver omkostninger og besværligheder vi ikke kan forestille os.

 • Anmeld

  T R · Debattør

  Hr. Jensen

  Kan se at mine tal er lidt forældet så 6,4 mio. check ved grænsen lyder mere korrekt hvilket kun understreger min pointe yderligere.

 • Anmeld

  Peer Pedersen · pensionist

  Grænsekontrol Gedser

  Jeg har flere gange i år oplevet at både personbiler og turistbusser tages ind til kontrol hvorimod lastbilerne får lov til uhindret at køre ind i Danmark fra færgen. At kontrollere dansk registrerede personbiler og de en dags rejsende fra Danmark og Sverige med bus er der ikke nogen fornuft i hvis det er de af Dansk Folkeparti uønskede fremmede de går efter. Lastbilerne med deres udenlandske chauffører og ukendte last kører helt ukontrolleret i land og ind i Danmark.
  Grænsekontrollen er mest til gene for landets egne borgere og ganske unødvendig.

 • Anmeld

  hans preben pedersen · Vi Grønne EUer !!!!!

  DER SKAL VÆRE EN GRÆNSE FOR DF-SYMBOLPOLITIK !!

  En grænsekontrol til og fra EU er midlertidig !!!!
  Hvis Messerschmidt ønsker en bevogtet grænse og der ingen
  ER !!!!! så bliv hjemme !!!!! Der er STORE fisk at
  bekæmpe ved den usynlige internetgrænse !! men de er nok
  for store til at Messerschmidt kan fange dem !!! Venligst hp.

 • Anmeld

  Jesper Lund

  Vil DF også have Danmark udmeldt af Den nordiske pasunion?

  Og have indført grænsekontrol til de øvrige nordiske lande?

  Siden 1958 har der nemlig ikke været paskontrol ved de fællesnordiske grænser pga. Den nordiske pasunion. I november 2015 genindførtes dog formelle personkontroller i Sverige og Norge for alle rejsende fra Danmark og andre lande som følge af flygtningekrisen i Europa.

  Den nordiske pasunion har også givet statsborgere i de nordiske lande ret til at bosætte sig i hele Norden uden at søge om opholdstilladelse. En slags nordisk mini EU.

  Den nordiske pasunion har vi danskere da været glade for. Bl.a. det forhold at kunne komme til de andre nordiske lande uden grænsekontrol.

  Vi skal da heller ikke have grænsekontrol ved grænsen til Tyskland. Ophæv den så hurtigt som muligt.


 • Anmeld

  Krister Meyersahm

  Dørmand.

  Det er altid fornuftigt med en hærdebred dørmand ved indgangen - det afskrækker de værste ballademagere. Når man i øvrigt betænker hvilken rigorøs og tidskrævende kontrol vi alle skal gennem når vi rejser ud af landet så tror jeg nok tilrejsende vil have forståelse for vor grænsekontrol.

 • Anmeld

  Jesper Lund

  Spørgsmål til Krister Meyersahm

  Mener du også at der skal være grænsekontrol f.eks. ved færgerne til Sverige i Helsingør?

 • Anmeld

  Krister Meyersahm

  Jesper Lund

  Det må være op til svenskerne som jo i øvrigt, i en længere periode, havde kontrol på tog til Sverige.

 • Anmeld

  Jesper Lund

  Krister Meyersahm

  Det kan da ikke ikke være op til svenskerne, hvis Danmark ønsker at indføre grænsekontrol af personer, der ankommer til Helsingør med færger fra Helsingborg. Som du åbenbart ønsker skal ske.

 • Anmeld

  Krister Meyersahm

  Jesper Lund.

  Først skrev du:

  "Mener du også at der skal være grænsekontrol f.eks. ved færgerne til Sverige i Helsingør?"

  og jeg svarede, at det måtte være svenskeres sag.

  Når du nu skriver:

  "Det kan da ikke være op til svenskerne, hvis Danmark ønsker at indføre grænsekontrol af personer, der ankommer til Helsingør med færger fra Helsingborg".

  Jeg kan kun svare - jeg er enig.

 • Anmeld

  Jesper Lund

  Krister Meyersahm

  Nu bor jeg ved Øresund. Jeg synes det ville ødelægge relationen til Sverige, hvis Danmark indfører grænsekontrol ved grænsen til Sverige, som du åbenbart ønsker. Der var jo en grund til at man oprettede Den nordiske pasunion.

 • Anmeld

  Allan Gorm Larsen · Pensionist

  EU olg grænsekontrol.

  Regeringens EU politik viser, mere end noget andet, hvor vigtigt at det er at tage det EU opgør nu! inden det går helt galt.
  Alt andet er simpelthen tåbeligt. Godt , vi har en klart seende politiker som Morten Messerschmidt. Nej, lad os få den permanente grænsekontrol, NU!!!.

 • Anmeld

  Jesper Lund

  Spørgsmål til Allan Gorm Larsen

  Skal Danmark også indfører permanent grænsekontrol ved grænseovergange til Sverige? F.eks. i Rønne ved færgelejet for Rønne-Ystad færgen?

 • Anmeld

  Allan Gorm Larsen · Pensionist

  Kontrol.

  Der spørges om jeg også mener at der skal indføres grænsekontrol mod Sverige. Der kan jeg kort og godt kun sige. JA. Anderledes kan det ikke siges.

 • Anmeld

  Jesper Lund

  Svar til Allan Gorm Larsen

  Tak for klart svar.

  Jeg vil da blive rigtig ked af hvis der blev indført grænsekontrol ved grænseovergangene mellem Danmark og Sverige. Jeg er sikker på, at mange er enige med mig. • Anmeld

  Allan Gorm Larsen · Pensionist

  Kontrol 2.

  Gensvar til Jesper Lund. Sikkert, men det bortvisker ikke den sikkerheds risiko at Sverige udgør ved at føre en mildest sagt lemfældig indvandrings politik, som , netop, vil udsætte os for en betydelig import af yderst kriminelle elementer. Jeg mener at de, vi har her i landet er rigeligt for os, så derfor grænse lukning/kontrol.

  EU har med sit totale svigt angående af kontrollen med "ydre" grænser pådraget sig det største ansvar derfor.

  Ikke nok med det er det også et kæmpe problem at de såkaldte NGO, ere bliver ved med at "redde" migranter fra de synkefærdige plimsollere, som kriminelle menneskesmuglere tjener tykt på.

  Bemærk også at det kun er de migranter og lykkeriddere, som har råd til at betale disse slyngler godt, som slipper i gennem.

  Hvis der var noget ved EU, så annullerede man straks de såkaldte "aftaler" som i gennem årene er blevet indgået med Afrika og Mellemøsten da disse er til enorm skade for os alle sammen. Nationale grænser bør straks genoprettes, som de var før 2001.

 • Anmeld

  Jesper Lund

  Påfaldende få lande har indført midlertidige grænsekontroller

  Kun 5 ud af EU-27 medlemslandene har haft behov for midlertidige grænsekontroller. Og så kun på udvalgte grænseovergange:

  Danmark: ved den dansk-tyske grænse
  Østrig: ved den østrigsk-ungarske og østrigsk-slovenske landgrænse.
  Tyskland: ved den tysk-østrigske landgrænse.
  Sverige: i svenske havne i politiregion Syd og politiregion Vest samt ved Øresundsbroen.
  Norge: i norske havne med færgeforbindelser til Danmark, Tyskland og Sverige.

  Sommeren 2017 var vi på 6-ugers sejlferie langs den svenske vestkyst. Vi mødte intet svensk grænsepoliti.

  Efteråret 2018 var vi en uges ferie ved det sydjyske vadehav. Vi besøgte den tyske ø Sild. Vi tog førgen fra Rømø. Vi mødte intet dansk grænsepolti i Havneby (Rømø).

 • Anmeld

  HC Hansen

  6000 - hvem er de Messerschmidt?

  Messerschmidt har igen væsset sin lille spidse pen for at puste til frygten og mistænksomheden mod “de fremmede”. Melodien er altid den samme - i forskellige snerrende varianter:

  Det lille forsvarsløse Danmark, det uskyldige Danmark, det rene Danmark (for “rene” danskere), skal beskyttes mod den grimme verden derude. Vi er de gode, mens “de andre” er de onde. De andre er så en helt udefinerbar gruppe af folk - i det her tilfælde folk, som er blevet stoppet ved den danske grænse. Hvem er de Messerschmidt? Hvorfor er de blevet stoppet? Hvor mange af dem udgør eller ville have udgjort en terror-risiko for Danmark, når nu du bruger så meget tid på at forklare, hvor vigtig den grænsekontrol er for terrorismebekæmpelse. Hvor er svarene Messerschmidt, som undtagelsesvis kunne give dine indlæg et skær af seriøsitet? Hvis du da overhovedet er interesseret i det - gør min dundrende tvivl til skamme for en gang skyld. Vi ved jo alle godt, at kampen mod terrorisme foregår i skyggen og i tæt samarbejde med politi og efterretningstjenester i andre lande. De terrorister, som Messerschmidt taler om, er ikke folk, som lader sig fange i en grænsekontrol. Vi ved ikke, hvor mange terroristangreb er blevet forhindret i Danmark, men det er nok en hel del og det er givetvis ikke grænsekontrollen, som har leveret det. Come on Messerschmidt....

  Det er bestemt en grim verden derude, ingen tvivl om det. Putin - en rigtig stinker, som Italiens regering nu slikker op og ned ad ryggen for penge, mens vi afholder en mega Nato militærøvelse i Norden for at afskrække Putin fra at lave flere numre. Orban - ikke så rart, hvad han render rundt og laver. Li Xiping - hvis han kunne få lov, så ville han købe Europa og sætte sig på verden. Erdogan - ikke lige vores kop te, vel? ISIS og andre terrorgrupper - de er nogle sataner, det kan vi alle blive enige om og skal nedkæmpes. Men journalister bliver skudt rundt omkring i Europa disse dage for at søge sandheden - og nej, ikke kun af muslimer fra Saudi-Arabien men tillige af mafløse og korrupte “etniske” slovakker, maltesere med fuld støtte fra korrupte politikere af alle støbninger osv osv osv. Dommere bliver afsat før tiden, fordi de ikke taler regeringens sag i Polen. I Rumænien bliver folk, som gør et seriøst arbejde for at bekæmpe korruption myrdet eller fyret. Og i Danmark er vi vidne til den største sag med hvidvask af penge i historien. tager ingen ende, al den dårligdom derude. Ude og hjemme.

  Mange af de udfordringer taler Messerschmidt ikke om. Hvorfor? Det er fordi det ikke passer ind i det ensidige spor, som hedder “muslimer er farlige og de er vores fjender”. Men det er tillige fordi Messerschmidt kan li’ de folk, som skaber en masse af de problemer derude.. Putin, Erdogan, den afdankede brutale diktator i Algeriet, som Messerschmidt i et tidligere indlæg ligefrem hyldede som Europas frelser (seriøst...!), Orban som også får gevaldigt pæne ord med på vejen. Dem synes Messerschmidt om. De passer ind i hans verdensbillede.

  Og her er vi atter ved sagens kerne med Messerschmidt, som på ydersiden stiller sig op som beskytter af “det danske”, mens han i realiteten står for nogle værdier, som er aldeles udanske. Messerschmidt er fuld af fup - snake oil af den giftige slags...
 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger og bælger

  Hvad der dog ikke gøres for at tiltrække sig opmærksomheden...?

  I sine mange indlæg har MM på skift i særdeles malende, bedrevidende og nedladende retoriske beskrivelser beskyldt befolkningsgrupper, andre partier og enkeltpersoner for det værste.
  Nu er turen så kommet til Regeringen, der får det glatte lag. Håber, de klarer den.....
  Som pensioneret tjenestemand kan man da blive både nysgerrig og bekymret: Hvornår bliver det eens egen tur ?
  Ups. Kommer i tanker om, at jeg som lovlydig borger skal se at få fornyet mit pas, så jeg uden problemer kan komme fra Sjælland til Bornholm via Skåne.....eller har man stadigvæk frit lejde i Norden?

 • Anmeld

  hans preben pedersen · Vi Grønne EUer !!!!!!

  " MINDERNE HAR MAN DA LOV AT HA " !!!!!

  Danmark er ved at udvikle sig til det 3. rige !!!! Alt der er bygget op efter
  krigen er ved at smuldre !!! De mørke racistiske skyer der HVER DAG besætter
  Danmark med de nedværdigende df-angreb på DANSKHEDEN !!!! Danmark er
  med i EU og det er der stort flertal for i Danmark !!! ´det kan Morten M.
  ikke ændre på !!! " Aldrig mere KRIG i Europa " De åbne grenser i EU
  genopstår og UK kommer ind i varmen igen !!! og df står til stor lussing
  ved næste valg !!!!!! og df siger farvel og tak !!! Venligst hp.

 • Anmeld

  Lee Olsen · offshore

  Danistan pa tynd is?

  Det er efterhaanden ved at vaere kedelig at laese om de danske politikere "tager loven i egen haand". De vil abenbart ikke sta til ansvar for den danske befolkningen! Det er ved at vaere et rigtigt Vilde west: skyderi i gaderne, voldtaegt, pedophelia, mord, mm! Hvad fanden foregar der!

 • Anmeld

  Allan Gorm Larsen · Pensionist

  Efterkrigs tiden.

  U anset, hvad man kan sige om EU, migranter, Schengen og manglende grænsekontrol, så fjerner det, efter min mening, ikke den kendsgerning at både EU, 1992, og Schengen er, og altid har været den største katastrofe for Europa, siden 2. verdenskrig. Derfor, luk de nationale grænser, kontrol, ophæv de "aftaler" som EU har med Afrika og Mellemøsten og meld Danmark ud af EU. (brexit)

 • Anmeld

  J. Jensen

  Allan Gorm Larsen

  Og hvad skal der så ske efter at vi har meldt os ud af EU, lukket vores grænser, og opsagt alle aftaler med Afrika og Mellemøsten.
  Det må du have en klar opfattelse af for ellers lyder du bare som en sur gammel mand, der skulle have satset lidt mere på egen pensionsopsparing.
  Alene i går var der en artikel, hvoraf det fremgik, at UK ikke uden videre kan være sikker på at få en WTO aftale, når de er trådt ud af EU- samarbejdet.
  Det har både USA, Kina og 18 andre lande gjort klar for den engelske regering.
  Så hvad tror du selv vil blive Danmarks fremtid under lignende vilkår.

 • Anmeld

  Allan Gorm Larsen · Pensionist

  Brexit.

  Vi får se, det kan næppe blive værre end det er nu!. Alle EU elskere plejer gerne at male fanden på væggen så snart det drejer sig om noget, som skal genskabe vores selvstændighed. Men intet skal, efter min mening, være u prøvet. Jeg tror at det på længere sigt vil gavne os alle, hvis EU enten neddrosles eller helt nedlægges og vi får EF/EFTA tilbage, som udelukkende drejer sig om handel og diplomati, UDEN OVERNATIONAL udbygning. Grænserne bør fuldt ud genoprettes. Nationale valutaer bør genetableres.

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  En lille tut på landkortet...

  Som den lille tut på landkortet, som Danmark er, skal vi holde op med at tro, at vi kan klare os helt alene uden venskaber, tillidsforhold og samarbejde med andre mennesker og fællesskaber..
  Bla Christian d. IV var meget selvhævdende, egensindig og krigerisk overfor sin omverden. Han ragede til sig og var dybt engageret i heksejagt.
  Mange byer ender på -borg, fordi man var nødt til at bygge borge og mure fordi man i sin krigeriske og egoistiske adfærd var blevet nødt til at mure sig inde for at beskytte sig. Da han døde, var landet bankerot. Er det det, man vil?
  Vi har en kyststrækning på 7.300km. Det bliver noget af en opgave at få etableret en effektiv grænsekontrol hele vejen rundt. Men selvfølgelig, så kan bygningen af mure betyde kystsikring. Hvem ved hvad ?
  ....
  Selvfølgelig skal vi have styr på, hvem der bor og opholder sig i vores land. Udfordringen er, hvordan vi gør det.
  Den teknologiske udvikling og globaliseringen forudsætter, at vi i et ansvarligt samarbejde med vores omgivelser finder ordentlige løsninger på, at mennesker, -- som alle andre levende organismer,-- bevæger sig mod områder, hvor man i fred kan finde føde. Det er der jo intet nyt i.
  ....
  Bor et sted, hvor vi for kort tid siden så og hørte gæssene, der i store flokke søgte imod føde og levevilkår i et andet verdenshjørne. Pudsigt set mellemlander mange af dem på et område ved fjorden, hvor de åbenbart har erfaret sig til, at det jagtmæssigt set er et fredet område. Mennesker og dyr har altid instiktivt bevæget sig.
  Problemerne skal løses i ordentlighed og i fællesskab med andre.

 • Anmeld

  J. Jensen

  Allan Gorm Larsen

  Der er en klar forskel på at være EU elsker og EU realistisk. Jeg har nu heller ikke malet fanden på væggen ved at henvise til en faktuel oplysning. Men jeg kan fornemme, at du i stedet for at lade det indgå i dine overvejelser affejer den relevante oplysninger som skræmmekampagne og fortsætter med at indbilde dig selv.
  Det bekræfter nemlig også en anden relevant oplysning om, at hovedparten af Brexiterne stadig tror, at de urigtige oplysninger og falske løfter, som det højreorienterede galskab anvendte op mod afstemningen var korrekte oplysninger, selvom det er erkendt, at det var de langt fra.

 • Anmeld

  Allan Gorm Larsen · Pensionist

  Fanden på væggen.

  Når jeg skriver "fanden på væggen " mener jeg ikke nogen bestemt.
  Folk kan mene om EU hvad de vil, men jeg lufter bare min mening og temaet, og det vil jeg fortsætte med, uanset hvad andre mener om dette. Sådan ligger landet altså her hos mig.

 • Anmeld

  Lisbeth Sørensen

  Messerschimdt er vel en af de få ikke jyder DFére?

  Og der er vel sådant set interessant nok?

  DF og Venstre består jo som nær helhed af uintergrerbare borgerlige jyder i sjælland, ihvertfald?

  Jeg vil foretræk et to ting, et Jydeting, og et ø ting. Begge bestemte over eget land..Jeg er så træt af alle jer jyder her i Sjælland. I har totalt ødelagt vores store sjællandske kultur. Sammen med muslimer, jøder og andre indvandrere. Hvorfor tager i ikke alle hjem igen? Hvem har inviteret jer?