Debat

Ny debat: Kan EU løse flygtningekrisen?

DEBAT: Et nyt hold af debattører sætter fokus på flygtninge- og migrantkrisen. Er der brug for fælleseuropæiske løsninger, eller er nationale stramninger vejen frem? Mød panelet her. 

Et nyt debatpanel sætter fokus på flygtninge- og migrationskrisen.
Et nyt debatpanel sætter fokus på flygtninge- og migrationskrisen.Foto: Colourbox
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

EU har sat hårdt ind for at stoppe de to seneste års store strømme af flygtninge og migranter til Europa. 

Men den hårde kurs ser ikke ud til at have bremset strømmen. Til gengæld har det presset folk ud på farligere ruter, lyder det i DIIS-rapporten ’Europa and the refugee situation – Human security Implications’

Altinget sætter fokus på flygtningekrisen og har spurgt et nyt hold af debattører: Er de store strømme af flygtninge og migranter mod Europa et problem, og hvordan løser vi det i så fald? Er der brug for nationale stramninger og grænsekontrol eller er fælleseuropæiske løsninger den eneste vej at gå? Og hvad med Tyrkiet-aftalen? Virker den efter hensigten, eller har den blot presset flygtninge og migranter ud på farligere ruter?

Mød panelet her.

Andreas Kamm
Generalsekretær, Dansk Flygtningehjælp. Andreas Kamm er cand.mag. i historie fra Odense Universitet. Han har arbejdet for Dansk Flygtningehjælp siden 1979 og har været generalsekretær siden 1998.

Morten Kjærum
Direktør for Raoul Wallenberg Institute of Human Rights and Humanitarian Law. Morten Kjærum er tidligere direktør for Institut for Menneskerettigheder og direktør for EU's Agentur for Grundlæggende Rettigheder. Han er uddannet cand.jur. ved Aarhus Universitet.

Hans Lucht, Nauja Kleist og Ninna Nyberg Sørensen
Seniorforskere ved Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS) og forfattere til rapporten ’Europa and the refugee situation – Human security Implications’ om EU's flygtninge- og migrationspolitik.

Uffe Østergaard
Historiker med speciale i europæisk identitets historie. Uffe Østergaard er professor i europæisk og dansk historie ved Copenhagen Business School. Han har en ph.d. i historie ved Aarhus Universitet.

Sarah Vormsby
Analytiker i Tænketanken Europa. Sarah Vormsby udarbejder notater og analyser af aktuelle europapolitiske spørgsmål, blandt andet europæisk sikkerheds- og forsvarspolitik. Hun er uddannet cand.scient.pol. ved Københavns Universitet og har en master i konfliktstudier fra London School of Economics and Political Science. 

Jan E. Jørgensen (V)
EU- og menneskerettighedsordfører. Jan E. Jørgensen har været medlem af Folketinget siden 2011. Han har en juridisk embedseksamen fra Københavns Universitet og er tidligere advokat. 

Morten Helveg Petersen (R)
Medlem af Europa-Parlamentet. Morten Helveg Petersen har været medlem af Folketinget for Radikale fra 1998-2009. I tiden efter Folketinget var han direktør for Foreningen af Danske Interaktive Medier og fra 2011 viceadministrerende direktør i Danske Medier. Han er uddannet cand.polit.

Anders Vistisen (DF)
Medlem af Europa-Parlamentet. Anders Vistisen er tidligere landsformand for DF Ungdom og har desuden været juridisk konsulent ved EFD-gruppen i Europa-Parlamentet. Han er uddannet cand.jur. ved Aarhus Universitet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00