Ny debat: Skal Danmark med i EU's bankunion?

DEBAT: Der er fornyet pres for at færdiggøre EU's bankunion, og regeringen vil genoverveje Danmarks deltagelse. Altinget tager debatten om fordele og ulemper.

Af Kristian Andersen 
Fagdebatredaktør 

December står i bankunionens tegn i EU.

Der er fornyet pres på at få færdiggjort den bankunion, som EU-landene i kølvandet på finanskrisen har forsøgt at stable på benene for at gøre EU's finansielle sektor mindre skrøbelig. 

Indtil videre er det kun eurolandene, der siden 2014 per automatik har været tilknyttet projektet. Det er således op til Danmark selv, om man vil deltage eller ej. Regeringen har indtil videre meldt ud, at man er i gang med at overveje det. Derfor har et udvalg fået til opgave at vurdere fordelene og ulemperne ved en tilmelding.

Altinget benytter anledningen og spørger et debatpanel: Bør Danmark tilmelde sig EU's bankunion? Mød panelet her, og følg debatten de kommende uger på Altinget: eu.

Morten Helveg Petersen (R)
Medlem af Europa-Parlamentet 

Kenneth Kristensen Berth (DF)
EU-ordfører 

Niels Pultz
Seniorrådgiver i Tænketanken Europa

Theis Knudsen
Investeringsdirektør i Saxo Bank 

Stine Bosse
Formand for Europabevægelsen

Kenneth Haar
Analytiker i Corporate Europe Observatory

Forrige artikel NGO om EU's bankunion: ”Vi må selv klare Danske Bank” NGO om EU's bankunion: ”Vi må selv klare Danske Bank” Næste artikel Vejgodsbranchen: Eksportchauffører skal have særlige EU-regler Vejgodsbranchen: Eksportchauffører skal have særlige EU-regler
Danskerne føler et tab af indflydelse i EU efter Brexit

Danskerne føler et tab af indflydelse i EU efter Brexit

HØRT: Mange danskere føler, at Danmark har fået mindre at skulle have sagt i EU de seneste år, viser nye tal. Bekymrende, mener forsker, fordi følelsen af medindflydelse er vigtig for tilliden til samarbejdet.