Anmeldelse af 
Niels Fuglsang

5 A'er: Ny EU-bog vil sætte en megafon på skrigene fra Bruxelles

'Til guldbryllup med Europa' leverer indsigtsfulde bud på, hvordan vi sætter kursen for EU-samarbejdet. Bogen har potentiale til at hæve niveauet i Europa-debatten, skriver Niels Fuglsang (S). 

Alt i alt kan jeg varmt anbefale at tage med til guldbryllup i Europa, skriver Niels Fuglsang. 
Alt i alt kan jeg varmt anbefale at tage med til guldbryllup i Europa, skriver Niels Fuglsang.  Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Niels Fuglsang
Icon / RatingIcon / RatingIcon / RatingIcon / RatingIcon / RatingIcon / Rating
Til guldbryllup med Europa - Fire veje for Danmark i fremtidens EU
Johan Moesgaard Andersen, Mikkel Mejling Andersen, Vincent Rudnicki Østergaard og Simon Humberto Krog
252 sider. 249,95 kroner. Skriveforlaget. Udkom 2. oktober.


Lad mig starte med konklusionen. 'Til guldbryllup med Europa' er en fremragende bog, som på 50-året for Danmarks indmeldelse i EU udstikker fire velformulerede visioner for, hvad vi kan bruge samarbejdet til i årene, der kommer. Bogen har potentiale til at hæve niveauet i Europa-debatten, og jeg håber, at den vil blive læst bredt af folk med interesse for det samfund, vi lever i.  

De fire forfattere, der kommer fra både embedsværket og organisationsverdenen, giver et grundigt indblik i, hvad EU gør for at regulere de store tech-giganter, hvordan EU risikerer at kvæle den danske arbejdsmarkedsmodel med mindstelønslovgivning, hvad EU's klimapolitik består i, og hvordan en europæisk CO2-afgift måske er løsningen på den grønne omstilling.