Nye EU-tiltag for coronaramte landmænd

CORONA: Støtte til privat oplagring af mejeriprodukter og kød samt frivillige aftaler om begrænsning af produktion er blandt nye forslag fra EU-Kommissionen til at støtte landmænd og andre, der er påvirket af coronakrisen.

Landbrugskommissær Janusz Wojciechowski håber med nye tiltag at skabe stabilitet på fødevarepriser og -produktion i lyset af de udsving, der er skabt af coronapandemien.
Landbrugskommissær Janusz Wojciechowski håber med nye tiltag at skabe stabilitet på fødevarepriser og -produktion i lyset af de udsving, der er skabt af coronapandemien.Foto: Charles Platiau/Reuters/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Konsekvenserne af coronavirus-krisen mærkes i stigende grad i landbrugs- og fødevaresektoren, og det er derfor, vi har besluttet at tage hurtige tiltag ud over de foranstaltninger, der allerede er truffet siden krisens udbrud.

Janusz Wojciechowski
Landbrugskommissær, Polen

Landbrugs- og fødevaresektoren i EU har vist sig modstandsdygtig under coronakrisen, viser ny rapport.

Men nogle sektorer er stadig hårdt ramt, og for at hjælpe dem har EU-Kommissionen nu lagt en pakke frem, der blandt andet vil gøre det muligt at give privat oplagringsstøtte inden for mejeri- og kødsektoren.

Landbrugskommissær Janusz Wojciechowski er overbevist om, at de nye foranstaltninger vil lindre markederne og vise konkrete resultater på den korte bane.

0:000:00