Nyt topmøde skal presse EU-lande til at gøre mere i flygtningekrisen

FLYGTNINGE: EU's stats- og regeringschefer er indkaldt til et nyt ekstraordinært topmøde om flygtningekrisen, hvor de skal presses til at sende mere mandskab til grænseområderne, sende flere penge til Syrien og Afrika og for alvor sætte gang i omfordelingen af 160.000 flygtninge.

EU-landene skal til at komme i gang med at sende mandskab og penge til at løse flygtningekrisen, mener EU-Kommissionen.
EU-landene skal til at komme i gang med at sende mandskab og penge til at løse flygtningekrisen, mener EU-Kommissionen.Foto: Leonhard Foeger/Scanpix
Lise-Lotte Skjoldan

BRUXELLES: De seneste par måneder har EU’s stats- og regeringschefer valfartet til Bruxelles i tide og utide for at blive diskutere løsninger på den store flygtningekrise, som Europa lige nu står midt i.

Det er blevet til aftaler om omfordeling af 160.000 flygtninge, mere mandskab og udstyr til frontlinjestaterne samt flere penge i støtte til Afrika, Syrien og nærområderne, hvor de mange flygtninge kommer fra.

Men nu er det på tide, at EU-landene rent faktisk begynder at levere på de løfter, som de har givet hinanden i løbet af efteråret, lyder det fra Donald Tusk, formanden for Det Europæiske Råd.

0:000:00