Messerschmidt: Konkurrent? Jeg ser ikke Nye Borgerlige som konkurrenter

KANDIDAT: En enig lokalforening blåstemplede onsdag aften Morten Messerschmidts folketingskandidatur og comeback til dansk politik. DF-vælgerdarlingen går til valg på tre mærkesager: udvandringspolitik, EU-modstand og et opgør med konventionerne.

En enig lokalforening bakkede onsdag aften op om Morten Messerschmidts folketingskandidatur.
En enig lokalforening bakkede onsdag aften op om Morten Messerschmidts folketingskandidatur.Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix
Anders Redder

Morten Messerschmidt er officielt tilbage som folketingskandidat i dansk politik.

Tre kvarters opstillingsmøde var alt, der skulle til, for at han onsdag aften kunne overbevise en enstemmig lokalforening i, at han var sit partis nye folketingskandidat i Fredensborg-kredsen.

Morten Messerschmidt går til valg på tre sager i Nordsjællands Storkreds: DF skal have en decideret udvandringspolitik, hvor utilpassede nydanskere skal sendes hjem.

Det skal følge i kølvandet på et opgør med konventionerne, og så ser han gerne en Brexit-lignende folkeafstemning om Danmarks EU-kandidatur.

Jeg ser ikke Mette Thiesen eller Nye Borgerlige som konkurrenter. Men jeg har dog svært ved at fæstne lid til partier, der foretager så store sving i holdninger. 

Morten Messerschmidt
Folketingskandidat, DF

Mens DF-partiformand Kristian Thulesen Dahl ovenpå Brexit har gydet olie på vandene og erklæret, at Danmark ”ikke bare kan melde sig ud af EU som briterne”.

Hvor enig er du og partitoppen om, at folkeafstemningen skal komme?

”Jeg er 100 procent i sync med partitoppens linje på EU-spørgsmålet. Briterne viser vejen og bliver forhåbentlig eksemplet på, at der er en tilværelse uden for EU. Og når de har vist det, skal danskerne have en folkeafstemning,” siger han.

Konkurrence fra Nye Borgerlige
Da Morten Messerschmidt sidst var en del af dansk politik, var der ingen seriøse bud på partier, der lå til højre for DF.

Nu er Nye Borgerlige kommet til og ser i flere målinger ud til at klare skærene og komme over spærregrænsen ved et kommende folketingsvalg.

Partiets nummer to, Mette Thiesen, der i august 2017 tog til Nørrebro med Pernille Vermund og erklærede den københavnske bydel for ”tabt”, bliver Messerschmidts Nye Borgerlige-konkurrent i Nordsjællands Storkreds.

”Konkurrent? Jeg ser ikke Mette Thiesen eller Nye Borgerlige som konkurrenter. Men jeg har dog svært ved at fæstne lid til partier, der foretager så store sving i holdninger,” siger han.

”Det har været en hurtig rejse over en lang distance for Pernille Vermund og Nye Borgerlige. Fra aldrig at have skrevet et ord om islam til pludselig at gøre det til sit væsentligste slagnummer.”

”Men fred være med det og med Nye Borgerlige. Der er tilgivelse for enhver omvendt synder, og hvis vi har de samme fjender, er det fint,” siger Morten Messerschmidt.

Dansk Folkeparti står ifølge Altingets seneste mandatprognose til at miste et af sine tre mandater i Nordsjællands Storkreds.

Altinget: Christiansborg bringer mandag et stort interview med Morten Messerschmidt.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Morten Messerschmidt

Partiformand (DF), MF
cand.jur. (Københavns Uni. 2009)

0:000:00