Olaf konkluderer efterforskning af Meld og Feld-svindel og sender sagen til Bagmandspolitiet

MELD OG FELD: Den europæiske antisvindelenhed har afsluttet sin efterforskning af Meld og Feld-sagen og konkluderer, at et millionbeløb er gået til uberettigede aktiviteter i blandt andet Dansk Folkeparti. Samtidig sender Olaf sagen videre til Bagmandspolitiet. 

Den europæiske antisvindelenhed Olaf har netop afsluttet sin efterforskning af sagen om uretmæssig brug af EU-midler bevilget til Meld og Feld.

Olaf konkluderer blandt andet, at det europæiske parti Meld og dets tilknyttede fond Feld gennem en årrække havde "ulovlige, uregelmæssige eller uberettigede udgifter" på omkring 4,35 millioner kroner.

Det drejer sig blandt andet om uretmæssige udbetalinger til Dansk Folkeparti, der er blevet brugt til at føre national valgkamp i Danmark.

Olaf har sendt sagen videre til myndighederne i Grækenland, Italien og Danmark, hvor Bagmandspolitiet bliver ansvarlig for det videre forløb.

Dansk Folkepartis nuværende klimaordfører, Morten Messerschmidt, var i en periode formand for både Meld og Feld og har derfor været under anklage for at være involveret i millionsvindlen.

Han er tilfreds med, at Olafs arbejde nu afsluttes.

"Jeg er glad for, at Olaf efter fire år rent faktisk er kommet frem til en afgørelse. Nu ser jeg frem til, at Bagmandspolitiet behandler sagen. Jeg er noget tryggere ved dansk politi end det cirkus, jeg har været udsat for," siger Morten Messerschmidt ifølge TV 2 efter Olafs afgørelse. 

Bagmandspolitiet overvejer efterforskning
Bagmandspolitiet vil nu overveje, om der er grund til at indlede en egentlig dansk efterforskning.

"Nu foreligger der en rapport fra Olaf, og derfor vil SØIK nu undersøge, om der efter dansk ret er grundlag for at indlede en efterforskning. Jeg kan oplyse, at SØIK løbende har bistået Olaf i forløbet," siger Bagmandspolitiets chef, Kirsten Dyrman, i en mail til TV 2

Socialdemokratiets medlem af Europa-Parlamentet, Christel Schaldemose, mener, at Olafs afgørelse bør tages meget alvorligt af de danske myndigheder.

"Al potentiel svindel med EU-midler skal tages alvorligt, undersøges og om nødvendigt retsforfølges. Det er den proces, der nu er i gang, og vi må afvente Bagmandspolitiets og Anklagemyndighedens vurdering. Men det lyder meget alvorligt, når Olaf nu overdrager sagen til Bagmandspolitiet," skriver hun i en pressemeddelelse.

Forrige artikel Analyse: Parlamentet hævner Macrons hybris og svækker Europas nye topchef Analyse: Parlamentet hævner Macrons hybris og svækker Europas nye topchef Næste artikel Topforhandlere fra EU og Storbritannien er blevet enige om en ny Brexit-aftale Topforhandlere fra EU og Storbritannien er blevet enige om en ny Brexit-aftale