Pape tror på snarlig Europol-aftale

EUROPOL: Justitsminister Søren Pape Poulsen mener, der er gode chancer for, at Danmark får sin aftale om Europol på plads inden fristen 1. maj.

”Det er positive vinde, der blæser om den her aftale. Man ved godt, at det er vigtigt for Danmark og resten af Europa at have det samarbejde.”

Det siger justitsminister Søren Pape Poulsen (K), efter han har sonderet terrænet i Strasbourg.

”Jeg er optimist. Jeg har talt med de fleste af de ordførere dernede, der sidder med det her – og de var ret konstruktive,” tilføjer ministeren.

I alles interesse
Optimismen skyldes ikke mindst, at der er kommet en større erkendelse af, at en aftale er i hele EU's interesse:

”Der var en forståelse af, at samarbejdet om at bekæmpe grænseoverskridende kriminalitet ikke alene er vigtigt for Danmark, men også for andre lande i Europa,” konstaterer Søren Pape.

Derfor anser justitsministeren det ikke som urealistisk, at en aftale om Danmarks fortsatte deltagelse i det europæiske politisamarbejde kan blive indgået i løbet af få uger:

”Jeg håber, vi sidst i april kan lave den endelige underskrivelse. Det er et af de steder, hvor en sten vil falde fra hjertet, når en aftale kommer på plads.”

Justitsministeren tilføjer:

”Europol kan lyde som noget fjernt for borgerne, men en aftale om Europol er helt vildt vigtigt, når man f.eks. skal bekæmpe de bander, der rejser rundt og begår indbrud.”

Forrige artikel EU-ledere må klinke skår på lyntid EU-ledere må klinke skår på lyntid Næste artikel Behov for ”statscurling” for at få danskere til EU Behov for ”statscurling” for at få danskere til EU