Debat

DF: Stine Bosse og jubeleuropæerne underminerer nationalstaterne

REPLIK: Det er noget vrøvl, når Stine Bosse mener, at EU har de bedste løsninger på migrantsituationen. Nationalstaterne ved selv, hvad der er bedst for dem, da de sidder på et folkeligt mandat, skriver Dansk Folkepartis Peter Kofod.

Valget til Europa-Parlamentet handler om, hvorvidt man vil bevare den europæiske mangfoldighed eller have mere bureaukratisk styring fra Stine Bosses venner, skriver Peter Kofod.
Valget til Europa-Parlamentet handler om, hvorvidt man vil bevare den europæiske mangfoldighed eller have mere bureaukratisk styring fra Stine Bosses venner, skriver Peter Kofod.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Peter Kofod
Spidskandidat til Europa-Parlamentet og medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti 

Stine Bosse er altid så bekymret på demokratiets vegne – i hvert fald når nogen mener noget andet, end hun selv gør. Hun frygter sågar, at vi mister vores værdier. Det gør jeg også. Her tænker jeg dog ikke på Stine Bosses elskede liberale frihedsrettigheder, som står i skærende kontrast til frihed, folkestyre og vort lands selvstændighed.

Jeg frygter, at EU's ideologiske korstog fortsætter med uændret hast. Et korstog, der er godt i gang med at underminere nationalstaterne og dermed Europa. Europa er nemlig så meget mere end den snævre definition, som Stine Bosse og jubeleuropæerne forsøger at presse ned over hovedet på kontinentet.

Nationalstaterne ved selv bedst
Vil man demokratiet, så skal man give plads til fundamentet for demokratiet – den homogene nationalstat. Man må huske på, at vi har nationalstater af en grund. De er ikke opstået ud en eller anden arbitrær ideologi, men er et produkt af historien.

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected]

Nationalstaten sætter en naturlig grænse mellem et folk og deres unikke måde at leve livet på. Med de værdier og den kultur, det pågældende land nu engang bygger på.

Denne solidaritet landsmænd imellem skaber en folkelig frihed, som nærer demokratiet. Når vi i Dansk Folkeparti arbejder på at blive en del af en ny, slagkraftig EU-skeptisk gruppe i Europa-Parlamentet, så er det jo netop i respekt for, at nationalstaterne selv bedst ved, hvad der er rigtigt for dem. De har nemlig et folkeligt mandat.

Jeg frygter, at EU’s ideologiske korstog fortsætter med uændret hast. Et korstog, der er godt i gang med at underminere nationalstaterne og dermed Europa.

Peter Kofod
Spidskandidat til Europa-Parlamentet (DF)

Europæisk mangfoldighed eller bureaukratisk styring
Flygtninge- og migrantkrisen lærte os om noget, at EU ikke selv kan håndtere udfordringen med ukontrolleret indvandring. Alt imens EU stod handlingslammet tilbage, forsvarede Ungarn egne grænser og dermed Europas grænser. Derfor er det også noget virkelighedsfjernt vrøvl, når Stine Bosse peger på, at EU har den bedste og mest demokratiske løsning på migrantsituationen.

Læs også

Skal vi sætte en stopper for den massive indvandring, så kræver det, at vi får lukket Europas ydre grænser. Derudover skal vi have udvidet og gjort den danske grænsekontrol permanent. Og her nytter det altså ikke, at vi skal komme med hatten i hånden og spørge EU-bureaukrater om lov. Det er enhver nationalstats fornemmeste ret og pligt at bevogte sin grænse.

Til slut vil jeg erklære mig enig med Stine Bosse i, at valget er vigtigt. Vil vi sikre mere selvbestemmelse til de enkelte lande og dermed sikre den europæiske mangfoldighed, eller vil vi have mere bureaukratisk styring fra Stine Bosses venner i Bruxelles?

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Peter Kofod

MF (DF)
lærer (UC Syddanmark 2015)

0:000:00