Podcast: De sidste forhandlinger mellem EU og briterne venter – det betyder de for Danmark

AJOUR: Forhandlingerne om en frihandels- og samarbejdsaftale mellem EU og Storbritannien går ind i den sidste fase, og en ny no deal-situation er en reel risiko. Hvad er der på spil for Danmark? Lyt med i dagens episode.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Det er især fiskerne på Vestkysten, der for tiden holder ekstra øje med, hvad EU og Storbritannien forhandler om.

Briterne har fysisk forladt Bruxelles og EU-institutionerne, men helt ude er briterne ikke endnu. Forholdet baserer sig stadig på den overgangsordning, der blev færdigforhandlet sidste år.

Den udløber ved årsskiftet, og derefter skal det fremtidige forhold være på plads. På trods af de forsinkelser, som coronakrisen har forårsaget, så bliver forhandlingerne dog ikke forlænget.

Det slog premierminister Boris Johnson fast i mandags, og derfor har man nu ekstra travlt med at finde en løsning. Selv uden en coronakrise var tidsplanen presset.

Men hvad er der så på spil for Danmark? Og hvilken rolle spiller det internationale storspil i aftalen?

Det debatterede medlemmerne af Europa-Parlamentet, Morten Helveg Petersen (R) og Søren Gade (V), da Altinget holdt Sommermøde i midten af juni. I denne udgave af Altinget Ajour kan du høre en forkortet udgave af den debat, hvor Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen, er vært.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Podcast: Hvor står Danmark, når Europas store budgetkamp starter i dag? Podcast: Hvor står Danmark, når Europas store budgetkamp starter i dag? Næste artikel Podcast: Så skiftede Merkel lige position – hvad er det med den coronafond? Podcast: Så skiftede Merkel lige position – hvad er det med den coronafond?