Problemhærget Bosnien får grønt lys til EU-kandidatstatus af Kommissionen

På trods af kæmpe politiske problemer i Bosnien-Hercegovina mener EU-Kommissionen, at det er på tide at lade landet blive officiel kandidat til EU-medlemskab.

Et EU-flag blæser over Sarajevo. Billedet er fra 2005, hvor Bosniens EU-aspirationer allerede var kendte. Nu anbefaler EU-Kommissionen, at landet anerkendes som kandidatland.
Et EU-flag blæser over Sarajevo. Billedet er fra 2005, hvor Bosniens EU-aspirationer allerede var kendte. Nu anbefaler EU-Kommissionen, at landet anerkendes som kandidatland.Foto: Danilo Krstanovic/Reuters/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: Udfordringer er der nok af i Bosnien-Hercegovina lige nu. EU-Kommissionen beretter i sin årlige fremskridtsrapport for landene i EU’s venteværelse om ”dyb politisk polarisering” i det etnisk delte land og stilstand i de reformer, der skal bane vejen for optagelsesforhandlinger med EU.

Alligevel anbefaler EU-Kommissionen nu, at landet får officiel plads i gruppen af EU-kandidatlande.

”Vi tilfører en positiv dynamik i processen og håber, at regionen vil gribe muligheden og følge op med at implementere vigtige reformer,” lød det fra EU’s udenrigschef, Josep Borrell, efter EU-kommissærernes beslutning på et møde onsdag.

0:000:00