Regeringen retter ind efter EU-kritik af hvidvaskregler

HVIDVASK: EU-Kommissionen har truet Danmark med en tur for EU-Domstolen for ikke at leve op til 68 punkter i nye EU-regler, der skal forhindre hvidvask og terrorfinansiering. Nu retter regeringen ind.

Midt i Danske Bank-skandalen gjorde EU-Kommissionen opmærksom på, at Danmark ikke lever op til EU's hvidvaskregler.
Midt i Danske Bank-skandalen gjorde EU-Kommissionen opmærksom på, at Danmark ikke lever op til EU's hvidvaskregler.Foto: Jacob Gronholt-Pedersen/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: Erhvervsministeriet medgiver, at Danmark ikke lever op til EU-regler, der skal forhindre pengehvidvask og finansiering af terrorisme.

Det fremgår af en orientering til Folketingets Europaudvalg og Erhvervs-, Vækst-, og Eksportudvalg fra Erhvervsministeriet fremsendt i sidste uge.

EU-Kommissionen åbnede i november måned en sag mod Danmark for ikke at leve op til de fælles regler i det såkaldte 4. hvidvaskdirektiv. De regler skulle have været på plads allerede i midten af 2017. Kommissionen fandt frem til 68 punkter, hvor de nye regler ikke var blevet overført til dansk ret. Sagen er første skridt mod EU-Domstolen, hvis Danmark ikke får styr på lovgivningen.

0:000:00