Samuelsen skraber bunden i ministermåling

MENINGSMÅLING: Vælgerne giver udenrigsminister Anders Samuelsen en hård medfart i en ny måling, der placerer LA-lederen på en delt 20.-plads blandt regeringens ministre.

Udenrigsminister Anders Samuelsen lander sammen med flere af sine LA-kolleger nederst i regeringens popularitetskonkurrence.
Udenrigsminister Anders Samuelsen lander sammen med flere af sine LA-kolleger nederst i regeringens popularitetskonkurrence.Foto: /ritzau/Wiktor Dabkowski
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: Det kan godt være, at Anders Samuelsen selv syntes, at han var den ”måske fagligt mest kompetente”, der nogensinde havde sat sig i udenrigsministerstolen, da han i december 2016 tiltrådte i jobbet. Men han har ikke haft det store held til at overbevise danskerne om sine kvaliteter.

Det fremgår af en ny måling udført for Altinget og Jyllands-Posten af Norstat. Her placeres Liberal Alliances leder på en delt 19.-20.-plads blandt Løkke-regeringens 22 ministre. Kun hans partifælles ældreminister Thyra Frank klarer sig dårligere i målingen. Den nye erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) er ikke talt med, eftersom målingen blev udført, inden han i sidste uge overtog posten fra partifællen Brian Mikkelsen, der skiftede ministertaburetten ud med et job som chef for Dansk Erhverv.

 

Dokumentation

Sådan har vi spurgt:
For halvandet år siden blev der dannet en ny regering med deltagelse af Venstre, Konservative og Liberal Alliance. Hvordan bedømmer du de enkelte ministres indsats på en skala, hvor minus 5 står for den meget dårlige præstation, og plus 5 står for den meget gode præstation?
(Giv et tal til hver af de ministre, du synes, du kan bedømme. Ellers kryds af ud for feltet "Kan ikke bedømme").

Meningsmålingen er foretaget på Norstats internetpanel for Altinget og Jyllands-Posten blandt 1208 svarpersoner fra et repræsentativt udsnit af befolkningen over 18 år. Data er vægtede efter Altingets seneste gennemsnit af meningsmålinger, så de også er politisk repræsentative. Svarene er indsamlet i perioden 13. til 19. juni 2018.

Se alle tallene her.


Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00