Should I stay or should I go? Dansk Folkepartis vision for Danmark i Europa

Hvorfor skal vi følge briternes exit, når nu de fleste danskere er glade for EU? Og hvad er der galt med europæiske menneskerettigheder? Podcasten taler med kommende næstformand Peter Kofod og analyserer argumenterne hos DF’s nye ledelse.

Hvad vil Morten Messerschmidt og Peter Kofod med Europa? Det kan du høre om i denne uge. 
Hvad vil Morten Messerschmidt og Peter Kofod med Europa? Det kan du høre om i denne uge. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Nu da Morten Messerschmidt og hans makker Peter Kofod har vundet kapløbet til toppen af Dansk Folkeparti, er det tid til at se nærmere på, hvad de to vil med EU-politikken.

Den nye ledelse i det pressede DF har annonceret, at de fortsætter ad den vej væk fra EU-skepsis og ud til decideret EU-modstand, som forgængeren Kristian Thulesen Dahl slog ind på efter Brexit.

Det kan imidlertid vare en del år endnu, før Danmarks nationalkonservative parti vil insistere på at få en grundlæggende folkeafstemning om det danske medlemskab.

Det siger kommende næstformand Peter Kofod i et længere interview med Altingets Thomas Lauritzen i denne uges udgave af den europæiske podcast.

”Jeg synes ikke, det ville være rimeligt at lægge spørgsmålet til folkeafstemning nu, for der er simpelthen for mange uafklarede ting,” siger Kofod:

”Én ting er at melde Danmark ud, men vi skal jo også have noget at melde Danmark ud til. Og vi ved endnu ikke, hvad alle konsekvenserne af Brexit vil være, både positive og negative.”

EU-redaktør Rikke Albrechtsen og podcastvært Thomas Lauritzen diskuterer og analyserer, hvad det egentlig er, Dansk Folkeparti vil med Danmark i Europa.

”Det ser ud til, at de vil bruge netop EU-politikken offensivt,” siger Lauritzen:

”De vil slå meget på, at Danmark skal ud af EU på et eller andet tidspunkt. Men er det egentlig noget, der sælger billetter?”.

Nej, svarer Rikke Albrechtsen og præsenterer flere nye meningsmålinger, der demonstrerer danskernes voksende støtte til EU og deres skepsis over for Storbritanniens exit.

Lyt med på den nye udgave af vores podcast fra Bruxelles, som denne gang retter fokus mod Dansk Folkeparti.  


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Peter Kofod

MF (DF)
lærer (UC Syddanmark 2015)

Morten Messerschmidt

Partiformand (DF), MF
cand.jur. (Københavns Uni. 2009)

Rikke Albrechtsen

EU-korrespondent, Altinget
journalist (DJH 2003), cand.public. (SDU 2007)

0:000:00