Stine Bosse: Peter Kofod siger, at han selv er uden folkeligt mandat i EU

REPLIK: Hvis kun de nationale parlamenter kan stille folkeligt mandat, mangler Peter Kofod netop et mandat i rollen som europaparlamentariker for Dansk Folkeparti, skriver Stine Bosse, formand for Europabevægelsen.

Af Stine Bosse
Formand for Europabevægelsen

Tager man Peter Kofods ord for pålydende, så er alene nationale parlamenter i stand til at stille med et folkeligt mandat.

Ergo er han selv i rollen som folkevalgt til Europa-Parlamentet uden mandat. Ikke nogen specielt god begyndelse, fristes man til at sige. 

De EU-skeptiske eller direkte EU-fjendtlige partier, han kan glæde sig til at arbejde sammen med, tager også ganske let på folkeligheden, når det kommer til EU-spørgsmål, og forventningen er, at de vil søge at blokere for det meste af det vigtige arbejde, der er forestående.

På for eksempel klimaområdet. Her må man forstå, at DF’eren sover roligt om natten, da hverken han eller hans formand mener, at klimaet reelt er et vigtigt emne, der fortjener megen opmærksomhed. 

Nationalstatens og fællesskabets evner
Et andet område, der nu nok er et af dem, der kan holde ørerne stive hos Peter Kofod, er migration.

Her har EU allerede skabt løsninger, men vil i fremtiden sammen kunne bidrage til betydelige forbedringer af situationen ved de ydre grænser.

Her må man foreslå, at Kofod tager en samtale med sin nye ven, Italiens Salvini fra det ultra højreorienterede Lega Nord, der de seneste år har været særdeles højlydt i kravene til resten af EU omkring håndtering af migrationspresset fra syd.

Hvis Kofod tror, at noget land nu og i fremtiden i denne del af verden vil kunne håndtere klima, migration og sikkerhed i alle former alene og dermed forfægte klassisk suverænitet, så har han slet og ret ikke forstået, at der, hvor nationalstatens evner ophører, begynder fællesskabets. 

Og lad mig så bare sige det klart og tydeligt: Min kærlighed til Danmark er præcis så gyldig, så fyldig og så fuldkommen som Peter Kofods. Min kærlighed er blot forenet med andres der, hvor den ikke rækker alene. 

Forrige artikel Rambøll i opråb til S og DF: Vi skal ikke lukke SU-kassen for udenlandske studerende Rambøll i opråb til S og DF: Vi skal ikke lukke SU-kassen for udenlandske studerende Næste artikel Vilby om Europas paradoks: Vi får ikke børn nok, og vi vil ikke have indvandring Vilby om Europas paradoks: Vi får ikke børn nok, og vi vil ikke have indvandring