Tysk EU-formandskab bringer coronavirus i centrum

KRISETID: Det kommende tyske formandskab for EU vil have coronavirus som gennemgående tema på alle politiske områder. Det er den største udfordring lige nu, lyder det fra tysk EU-diplomat.

I øjeblikket er det Kroatien, der sidder med det roterende formandskab. Her er det den kroatiske finansminister, der er vært for et videomøde med sine europæiske kollegaer.
I øjeblikket er det Kroatien, der sidder med det roterende formandskab. Her er det den kroatiske finansminister, der er vært for et videomøde med sine europæiske kollegaer.Foto: Ministerrådet
Simon Holst Jensen

Coronavirus kommer også på den anden side af sommer til at spille en stor rolle i EU. Det kommende tyske formandskab kommer nemlig til at arbejde virussen ind i alle politiske områder.

Når Tyskland 1. juli overtager EU’s roterende formandskab fra Kroatien og (måske virtuelt) skal sidde for bordenden ved ministerrådsmøder resten af året, kommer følgerne af coronapandemien til at fylde i diskussionerne.

Den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, har i en kronik i Welt am Sonntag kaldt det kommende formandskab for et ”coronaformandskab”, og det vil være tydeligt, forklarer en tysk EU-diplomat til Altinget.

0:000:00