Tyskland er klar til at åbne grænsen: Afventer svar fra den danske regering

GRÆNSEÅBNING: Hvis det står til den tyske indenrigsminister, Horst Seehofer, kan grænsen mellem Tyskland og Danmark allerede åbnes i denne weekend. Men tyskerne afventer et svar fra Danmark, så der kan træffes en fælles beslutning om grænseåbningen.

Tyskland er klar til at ophæve grænsekontrollen mod Danmark allerede i den kommende weekend.

Det skriver TV 2.

"Ved grænsen til Danmark kan vi forestille os, at grænsekontrollen også indstilles. Men vi har i aftes aftalt med den danske regering, at vi i fællesskab fastsætter et tidspunkt. Den danske regering er i færd med at afstemme det med deres øvrige nabolande, fordi de ønsker, at man gennemfører det som en pakke med flere lande," siger den tyske indenrigsminister, Horst Seehofer, på et pressemøde.

Den danske regering er i øjeblikket i færd med at drøfte grænseåbningen med flere nabolande, og de drøftelser spiller ind i beslutningen om at åbne mellem Danmark og Tyskland.

Statsminister Mette Frederiksen (S) sagde på et pressemøde torsdag, at regeringen vil komme med en udmelding om en eventuel grænseåbning senest 1. juni.

Tyskland er allerede begyndt at lave aftaler, som gør det muligt at åbne forskellige grænser over sommeren. Tyskland har blandt andet aftalt med Frankrig, Østrig og Schweiz, at grænsen skal åbnes fredag 15. juni.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) sagde til ministrenes spørgetid i Folketingssalen, at han er i dialog med Norge, Sverige og Tyskland om en koordineret åbning af Danmarks grænser. Men det er for tidligt at åbne Danmarks grænser nu, forklarede justitsministeren.

”Vi må ikke glemme, at hvis vi genåbner grænserne for tidligt, så risikerer vi at sætte den positive udvikling, vi har haft i Danmark, over styr, så dele af genåbningen i værste fald skal rulles tilbage igen, eller at vores sundhedsvæsen kommer under pres,” sagde Nick Hækkerup til ministrenes spørgetid.

 

 

Forrige artikel Landbrug & Fødevarer tvivler på dansk gavn af coronahjælp fra EU Landbrug & Fødevarer tvivler på dansk gavn af coronahjælp fra EU Næste artikel Sådan vil EU-Kommissionen få os til at rejse ud i Europa igen – med mundbind Sådan vil EU-Kommissionen få os til at rejse ud i Europa igen – med mundbind