Ugens EU-podcast: Thorning går bag kulissen i dramaet om EU’s topjob

PARLAMENTET: Hvad skete der egentlig, da den tidligere danske statsminister var tæt på at blive EU-chef for fem år siden? Og hvad tænker Helle Thorning om det nye magtspil om Europas topposter, der lige nu udspiller sig i Bruxelles? Lyt til debatten fra Folkemødet på Bornholm.

Klik her, og abonner på Parlamentet i iTunes | Find os på Soundcloud her | Stitcher her

For fem år siden var den tidligere danske statsminister Helle Thorning Schmidt med i slutspurten om de europæiske topposter.

Men som bekendt endte hun med at blive forbigået helt til slut − og kunne dermed ikke kalde sig formand for Det Europæiske Råd.

Men hvorfor fik hun det egentlig ikke? Det fortæller Helle Thorning-Schmidt meget mere om i denne omgang af Altinget: parlamentet, der er en særudsendelse fra Folkemødet på Bornholm.

Her debatterer et panel, der, ud over Helle Thorning, består af Morten Løkkegaard (V) og EU-professor Marlene Wind, hvordan det nye hold i spidsen af EU skal se ud.

Der kom de både forbi Margrethe Vestager, Angela Merkel og Helle Thorning-Schmidt.

Din vært er Altingets europapolitiske analytiker, Thomas Lauritzen.

Klik her, og abonner på Parlamentet i iTunes | Find os på Soundcloud her | Stitcher her

Forrige artikel Ugens Europa-podcast: Er der en ny horisont for Vestager i EU’s forandrede politiske landskab? Ugens Europa-podcast: Er der en ny horisont for Vestager i EU’s forandrede politiske landskab? Næste artikel Ugens EU-podcast: Hvad gik der galt for Vestager? Ugens EU-podcast: Hvad gik der galt for Vestager?