Ugens EU-podcast: Thorning går bag kulissen i dramaet om EU’s topjob

PARLAMENTET: Hvad skete der egentlig, da den tidligere danske statsminister var tæt på at blive EU-chef for fem år siden? Og hvad tænker Helle Thorning om det nye magtspil om Europas topposter, der lige nu udspiller sig i Bruxelles? Lyt til debatten fra Folkemødet på Bornholm.

Klik her, og abonner på Parlamentet i iTunes | Find os på Soundcloud her | Stitcher her

For fem år siden var den tidligere danske statsminister Helle Thorning Schmidt med i slutspurten om de europæiske topposter.

Men som bekendt endte hun med at blive forbigået helt til slut − og kunne dermed ikke kalde sig formand for Det Europæiske Råd.

Men hvorfor fik hun det egentlig ikke? Det fortæller Helle Thorning Schmidt meget mere om i denne omgang af Altinget: parlamentet, der er en særudsendelse fra Folkemødet på Bornholm.

Her debatterer et panel, der, ud over Helle Thorning, består af Morten Løkkegaard (V) og EU-professor Marlene Wind, hvordan det nye hold i spidsen af EU skal se ud.

Der kom de både forbi Margrethe Vestager, Angela Merkel og Helle Thorning Schmidt.

Din vært er Altingets europapolitiske analytiker, Thomas Lauritzen.

Klik her, og abonner på Parlamentet i iTunes | Find os på Soundcloud her | Stitcher her

Tema: Podcast: Hør Altinget: Parlamentet

Forrige artikel Ugens Europa-podcast: Er der en ny horisont for Vestager i EU’s forandrede politiske landskab? Ugens Europa-podcast: Er der en ny horisont for Vestager i EU’s forandrede politiske landskab? Næste artikel Ugens EU-podcast: Hvad gik der galt for Vestager? Ugens EU-podcast: Hvad gik der galt for Vestager?