Ugens Europa-podcast: Det har Vestager lært af coronakrisen

PARLAMENTET: De fælles løsninger virker bedst, mener Margrethe Vestager, men til tider – som under coronakrisen – har der da været “bump på vejen” i forhold til at få EU-landene til så rent faktisk at vælge de europæiske løsninger. Lyt til et interview med EU-kommissæren i denne uges udsendelse.

Abonner på Parlamentet i iTunes | Acast | Spotify

EU-landenes lyst til at arbejde sammen, imens de forskellige nationer hver især har kæmpet imod coronavirussen, er blevet testet under coronapandemiens udbrud.

Men konklusionen på det, som Europa indtil videre er gået igennem, er, at de fælles løsninger stadig er de bedste. Det mener i hvert fald Margrethe Vestager, der er ledende næstformand i EU-Kommissionen.

Hun anerkender, at der har været “bump på vejen” undervejs for så rent faktisk at få landene til at vælge de fælles løsninger – eksempelvis har Danmark stadig lukket grænsen til Sverige – men hun føler sig overbevist om, at landene i sidste ende vil vælge de europæiske løsninger frem for de nationale.

“Vi får en daglig genlæring af, at det er i fællesskab, at vi løser problemer. Også selvom dem, som vi løser problemerne med, nogle gange er anderledes end os selv,” siger Vestager.

Hun talte torsdag ved Altingets Sommermøde til et arrangement, som Altinget og Europa-Parlamentet arrangerede.

Her svarede hun også på spørgsmål om EU's økonomi og på, om hun helt har glemt de interesser, som man også skal varetage, når man er national politiker.

Du kan lytte til hele det interview i denne uges udgave af Parlamentet.

Abonner på Parlamentet i iTunes | Acast | Spotify

Forrige artikel Ugens EU-podcast: Ny satsning på socialt Europa og fælles mindsteløn Ugens EU-podcast: Ny satsning på socialt Europa og fælles mindsteløn Næste artikel Podcast: Hvor står Danmark, når Europas store budgetkamp starter i dag? Podcast: Hvor står Danmark, når Europas store budgetkamp starter i dag?