Vestager straffer Google igen: Uddeler tocifret milliardbøde

BØDE: EU-Kommissionen har med konkurrencekommissær Margrethe Vestager i spidsen givet Google en bøde på lidt over 11 milliarder kroner for at have forbrudt sig mod EU’s konkurrenceregler. 

EU’s danske konkurrencekommissær Margrethe Vestager har flere gange uddelt store bøder til internationale techgiganter som Apple og Facebook, og nu skal Google igen stå skoleret for EU-Kommissionen.

Vestager har nemlig uddelt en bøde på 11 milliarder danske kroner til it-giganten:

”Kommissionen har i dag udstedt en bøde på 1,49 milliarder euro (cirka 11,2 milliarder kroner, red.) til Google for ulovlig misbrug af sin dominerende position på markedet for forhandling af netannoncer,” siger konkurrencekommissæren i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Google har cementeret sin dominans på markedet for netannoncer og skærmet sig mod pres fra konkurrenter ved at indføre antikonkurrencerestriktioner over for tredjepartshjemmesider. Det er ulovligt ifølge EU’s konkurrenceregler. Misbruget har varet i over ti år og forhindret andre virksomheder i at konkurrere om at skabe innovation – og forhindret forbrugerne i fordelene ved konkurrencen.”

Milliardbøden kommer på baggrund af en længere undersøgelse, som EU-Kommissionen har foretaget af andre virksomheders muligheder for at forhandle sig til bedre placeringer i Google søgeresultater.

EU-Kommissionen har tidligere udstedt bøder til Google på henholdsvis 18 milliarder og 32 milliarder kroner. De blev uddelt i henholdsvis juni 2017 og juli 2018. 

Forrige artikel Nu bliver det lettere for EU-borgere at få danske dagpenge Nu bliver det lettere for EU-borgere at få danske dagpenge Næste artikel 5 grunde til at Europas ledere er i tvivl om at udskyde Brexit 5 grunde til at Europas ledere er i tvivl om at udskyde Brexit