Toppostkamp: Vestager tager én for EU-holdet

ANALYSE: Alt peger på, at Margrethe Vestager er at finde på listen, når de europæiske liberale torsdag afslører deres såkaldte Team Europe, der skal repræsentere dem i kapløbet om, hvem der skal være den næste EU-kommissionsformand.

BRUXELLES: Der skal gå meget galt, hvis ikke Danmarks EU-kommissær, Margrethe Vestager, står oppe på podiet, når EU’s liberale torsdag afslører de syv kandidater, der skal tegne deres politiske profil frem mod europaparlamentsvalget.  

Sådan lyder det fra en bunke kilder i Bruxelles og omegn forud for afsløringen af det hold, som den europæiske liberale partifamilie, ALDE, vil udpege til at lægge den ”liberale, midtsøgende linje” i de debatter, der er planlagt i forbindelse med det, der i EU-jargonen er kendt som spitzenkandidatproceduren, og som på papiret skal afgøre, hvem der bliver den næste EU-kommissionsformand.

Team Europe, som de liberale partier har døbt det, skal dog ses som en protest mod den procedure. ALDE har som det eneste større parti på EU-plan ikke villet stille med en spidskandidat til kommissionsformandsposten, fordi de vil lade det være op til EU’s stats- og regeringschefer at beslutte den sag, sådan som EU-traktaterne også foreskriver.

Login