Weiss i spidsen for EU-konservatives genåbningsplan efter corona

OPLUKNING: Pernille Weiss (K) bliver formand for en arbejdsgruppe hos de europæiske konservative, der skal give et bud på, hvordan Europa-Parlamentet kan lukkes op igen. Samtidig skal den også se på, hvordan parlamentarikerne skal arbejde i fremtiden.

Pernille Weiss er blandt de nye i den konservative EPP-gruppe i Europa-Parlamentet. Nu skal hun lede en arbejdsgruppe, der blandt andet skal finde nye måder at arbejde på. "Det er godt med friske øjne," siger hun selv.
Pernille Weiss er blandt de nye i den konservative EPP-gruppe i Europa-Parlamentet. Nu skal hun lede en arbejdsgruppe, der blandt andet skal finde nye måder at arbejde på. "Det er godt med friske øjne," siger hun selv.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Simon Holst Jensen

Den konservative gruppe i Europa-Parlamentet, EPP, har nedsat en arbejdsgruppe, der som første opgave skal se på, hvordan man helt lavpraktisk håndterer at genåbne Parlamentet efter de første akutte uger i coronapandemien. Danske Pernille Weiss (K) er blevet formand.

Hun skal dermed stå i spidsen for i første omgang at forme en fælles EPP-holdning til, hvordan man kommer ud over de udfordringer, der er ved at holde fjernmøder.

”Vi skal lave en arbejdsproces for de næste måneder frem til sommerferien, hvor vi får bedre fat i det parlamentariske arbejde, for nu har vi i fem-seks uger arbejdet med de digitale løsninger, og det er med meget svingende kvalitet. Det kan ikke blive ved,” siger Pernille Weiss.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00