Danskere: Indre marked afgørende for velstanden

Langt de fleste danskere anerkender det indre markeds og EU’s positive bidrag til dansk økonomi. Det viser en ny repræsentativ måling, som Tænketanken EUROPA har fået gennemført. 61 pct. af danskerne er helt eller delvist enige i, at EU’s indre marked er afgørende for dansk velstand. Kun en femtedel er uenig.
 
Danskerne har heller ikke ladet sig skræmme af det ofte negative fokus på den fri bevægelighed, som gennem de sidste år har præget den hjemlige politiske debat. 53 pct. mener, at den fri bevægelighed repræsenterer noget positivt, heraf svarer hele 17 pct. i den mest positive kategori på en skala fra 0-10. Kun 21 pct. mener, at den repræsenterer noget negativt.
 
Kigger man på holdningen til den fri bevægelighed hos de enkelte partiers vælgere, er det kun hos Dansk Folkeparti, at vælgerne i overvejende grad mener, at den fri bevægelighed repræsenterer noget negativt. Vælgerne hos alle de øvrige partier ligger samlet set på den positive side af skalaen.
 
Et stort flertal af danskerne savner at erhvervslederne i højere grad engagerer sig i den danske EU-debat. Ønsket går på tværs hos vælgerne hos samtlige partier i Folketinget samt hos de vælgere, som mener, at Danmark bør forlade EU-samarbejdet.


Dette indhold er leveret automatisk via RSS uden ansvar for Altinget