Danmark går i stå i det globale kapløb

NYHED: Stærk fremgang i dansk økonomi og internationalisering i erhvervslivet får Danmark meget langsomt frem i det globale kapløb.
Henrik Theil

I Dansk Industris (DI) globaliseringsredegørelse "Sådan ligger landet 2007" vurderes for tredje gang de danske styrker og svagheder i den globale økonomi. Danmark er gået svagt frem i forhold til sidste år, men DI frygter, at skatten og mangel på kvalificeret arbejdskraft vil trække den modsatte vej.

"Grænsen for yderligere vækst og udvikling herhjemme synes at være nået inden for de nuværende rammevilkår. Meget tyder således på, at Danmark vil stå med en af de laveste vækstrater i OECD-området i de kommende år," siger adm. direktør Hans Skov Christensen, DI. 

"Vi har forbedret os nøk for nøk gennem de seneste tre år. Der er fremgang at spore inden for flere områder. Men vi kan desværre også konstatere, at vi for tredje år i træk indtager en suveræn sidsteplads, når vi måler på omkostninger og skat. De rekordhøje marginalskatter gør det vanskeligt at tiltrække og fastholde kompetente medarbejdere i Danmark. Det er helt uholdbart i en situation, hvor mangel på arbejdskraft er den væsentligste vækstbarriere i det danske samfund," siger Hans Skov Christensen, DI.

 

0:000:00