Saxo Bank: Vi vil bare velfærden, Claus

NYHED: Saxo Bank finansierer Ny Alliance og holder vælgermøde for medarbejderne med Claus Hjort Frederiksen.
Claus Hjort Frederiksen forklarede nødvendigheden af råderum inden skattelettelser, men tilhørerne tvivlede, her fra venstre mod højre
Lars Seier Christensen (Saxo Bank), Anders Samuelsen (NA) og Kim Fournais (Saxo Bank).
Claus Hjort Frederiksen forklarede nødvendigheden af råderum inden skattelettelser, men tilhørerne tvivlede, her fra venstre mod højre Lars Seier Christensen (Saxo Bank), Anders Samuelsen (NA) og Kim Fournais (Saxo Bank). Foto: Altinget.dk
Henrik Theil
Saxo Bank synes ikke, at Danmark er et forfærdeligt land, men det kunne blive meget bedre med en meget lavere skatteprocent. Så med støtte på en million kroner til Ny Alliance, annoncer og video på YouTube er banken gået aktivt ind i valgkampen for at få lettet skatten.

Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen havde nærmest modigt sagt ja til et vælgermøde med Ny Alliances Anders Samuelsen og medarbejderne i Saxo Bank tirsdag. Debatten kredsede om at "fastholde og tiltrække talent ved hjælp af skattelettelser".

"Det er forbilledligt, at Saxo Bank beskæftiger 58 forskellige nationaliteter, og det er et af regeringens mål at tiltrække arbejdskraft. Vi har med en stram udlændingepolitik fået styr på indvandringen, og det giver os nu mulighed for at hente udenlandsk arbejdskraft på den rigtige måde. Så det er ligegyldigt om det er i Indien eller Italien, så længe det er kvalitet, der tæller," sagde Claus Hjort Frederiksen.

Han bebudede en indsats, hvor der skal ske en målrettet fælles offentlig rekruttering af udenlandsk arbejdskraft.

"Der er ikke behov for, at enhver kommune selv tager til Indien for at hente læger."

Automatreaktionen var, at fynboer ikke skal have det bedre end jyder og sjællændere, da Lars Kolind kom for skade at foreslå en skat på 40 pct. på Fyn. Alle ville så flytte til Fyn. Se det i stedet som om Fyn er Danmark, og resten af landet er vores nabolande. Vi skal gøre svenskere, tyskere og englændere misundelige.

Anders Samuelsen
Partistifter, Ny Alliance

Gør nabolandene misundelige

"Automatreaktionen var, at fynboer ikke skal have det bedre end jyder og sjællændere, da Lars Kolind kom for skade at foreslå en skat på 40 pct. på Fyn. Alle ville så flytte til Fyn. Se det i stedet som om Fyn er Danmark, og resten af landet er vores nabolande. Vi skal gøre svenskere, tyskere og englændere misundelige," sagde Anders Samuelsen.

"Vi mangler ikke penge i statskassen, men vi mangler produktionsmæssig baggrund for at sænke skatten. Nu risikerer vi overophedning af økonomien," lød svaret fra Claus Hjort Frederiksen, der fortsat venter på økonomisk råderum.

"Lav skat fastholder og tiltrækker arbejdskraft, og det vil kompensere for udvandringen af arbejdskraft," svarede en af Saxo Banks stiftere, CEO Kim Fournais. Han brugte det konkrete eksempel med en irakisk asylansøger, der efter 420 afslag på jobansøgninger havde fået job i banken. Startlønnen på 17.800 om måneden voksede på to år til en million om året. Og så flyttede han til London og et nyt job til den dobbelte løn på grund af skatten.

Hjorts holdningsændring

0:000:00