Socialdemokrater frygter for TDC-pensioner

NYHED: Socialdemokraterne vil stemme imod lov om firmapensionskasser som TDC's af frygt for, at ejerne dræner kasserne.
Henrik Theil

Gennemførelse af ændringer i lov om firmapensionskasser bliver alene med regeringspartierne og Dansk Folkeparti.   

Frode Sørensen (S) fremførte under 2. behandlingen tirsdag, at lovforslaget åbnede mulighed for, at overskydende kapital i firmapensionskasser som TDC's kan tilbageføres til moderselskabet (sponsorvirksomheden).

Han frygtede, at kapitalfondene i ejerkredsen ikke har tålmodighed til at vente 40-50 år til det sidste medlem er død, før de hæver overskydende kapital. De vil lægge pres på medlemmerne af pensionskasserne, så de på en generalforsamling vil beslutte at tilbageføre den nuværende overdækning, der pt. er på 1,8 mia.kr., til TDC. Socialdemokraterne vil ligesom De Radikale, SF og Enhedslisten derfor stemme imod forslaget.

Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (K) afviste de socialdemokratiske betænkeligheder med, at det alene er op til medlemmerne af pensionskasserne at bestemme over pengene. Om de ønsker lidt ekstra i pension fra overdækningen, eller om de vil tilbageføre dem, må de selv afgøre. Han så heller ingen fare for, at pensionskasserne skulle blive for tynde i kapitalen, da Finanstilsynet løbende holder øje med kasserne.

 

 

 

0:000:00