Økologi


Kommunal chef: Klimavenlig køkkendrift skal på finansloven

Kommunal chef: Klimavenlig køkkendrift skal på finansloven

DEBAT: I regeringens udspil til en grøn statslig indkøbspolitik indgår krav om minimum 60 procents økologi. Det mål bør understøttes af økonomiske midler til at opkvalificere de medarbejdere, som skal drive udviklingen i køkkenerne, skriver Gitte Breum.

Frej: Lav mærkningsordning for offentlige måltiders CO2-udledning

Frej: Lav mærkningsordning for offentlige måltiders CO2-udledning

DEBAT: Regeringens forslag om to tvungne vegetardage i offentlige køkkener var en ærgerlig måde at indføre bæredygtighed på. Den ny minister bør i stedet stille krav om brug af statens dyrevelfærdsmærke samt indføre en mærkningsordning for kantinernes CO2-reduktion, skriver tænketanken Frej.

Afskovningsfri og kødfrie dage: Se fødevaremål i ny indkøbsstrategi

Afskovningsfri og kødfrie dage: Se fødevaremål i ny indkøbsstrategi

INDKØB: Regeringen foreslår en strategi for grønne offentlige indkøb, som indeholder mål om afskovningsfrit indkøb, afrapportering for madspild og mål for vegetarisk og økologisk mad i de statslige kantiner. “Plat” og “gammel vin på nye flasker”, lyder et par af reaktionerne.

Kræver adgang til Altinget | Fødevarer"