146 millioner til fødevareforskning

FORSKNING: Fødevareområdet løber med 146 ud af 859 millioner kroner, som regeringen og Folketingets partier gennem to aftaler er nået til enighed om. EL står uden om aftalen om støtte til konventionel fødevareforskning.
Ud over penge til fødevareforskning betyder de to aftaler også, at nogle midler øremærkes kvindelige forskere.
Ud over penge til fødevareforskning betyder de to aftaler også, at nogle midler øremærkes kvindelige forskere.Foto: Colourbox
Michael Hjøllund
Forskning i bioressourcer, økologi og andre fødevareområder snupper 146 millioner kroner fra udmøntningen af dette års forskningsreserve. Det står klart, efter at regeringen har landet to brede aftaler om forskningsmidlerne.

"Forskning er vigtigt for, at Danmark bliver ved med at have en førerposition inden for ressourceeffektiv produktion og kvalitetsfødevarer. Vi skal hele tiden udvikle os, hvis vi vil have et godt navn i udlandet og skrabe eksportkroner hjem til Danmark," siger fødevareminister Karen Hækkerup i en pressemeddelelse.

Hos Landbrug & Fødevarer glæder man sig over resultatet.

"Der er brug for nye investeringer på fødevareforskningsområdet. Den strategiske fødevareforskning har ikke fået tilført de samme midler som tidligere. Derfor er det enormt positivt, at fødevareforskningen nu har fået et boost fra forskningsreserven," siger direktør i Landbrug & Fødevarer samt adm. direktør for Videncentret for Landbrug Jan Mousing i en pressemeddelelse.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00