Klimaforandringer kan gavne dansk landbrug

NYHED: De danske fødevareerhverv kan høste gevinster i fremtiden, hvis FN’s klimapanel har ret i forudsigelserne om global opvarmning.
Højere temperaturer kan gavne landbruget i Danmark, mens det vil få uheldige konsekvenser andre steder i verden.
Højere temperaturer kan gavne landbruget i Danmark, mens det vil få uheldige konsekvenser andre steder i verden.Foto: colourbox
Niels Th. Dahl

Klimaforandringerne vil i hvert fald relativt set blive en fordel for det danske landbrug.

Jørgen E. Olesen
Forskningsprofessor ved Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet, Aarhus Universitet
Fakta

FN's klimapanel anslår, at den globale gennemsnitstemperatur vil være steget mellem to og fem grader i år 2100.

FN's klimapanel fik for nylig sammen med den tidligere amerikanske vicepræcident Al Gore tildelt Nobels fredspris.

De fleste forskere tegner et dystert billede af verden om få årtier, hvis klimaændringerne tager til, sådan som FN's klimapanel forudser.

Men for den danske fødevareproduktion behøver klimaforandringerne ikke kun være dårlige nyheder. Med få omstillinger kan det danske landbrug nemlig få gavn af de højere temperaturer i fremtiden og producere endnu flere fødevarer.

Det siger to af de danske forskere, der sidder med i FN's klimapanel, i dag til Altinget | Fødevarer.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00