88 millioner til forskning i fødevarekvalitet

FORSKNINGSMIDLER: I alt 18 forskningsprojekter med fokus på bl.a. kvalitetsfødevarer har fået tilsagn om støtte for 88 mio. kr. fra fødevareministeren.
En del af ministeriets støttekroner skal blandt andet anvendes til et projekt om rodfrugters smag og gastronomiske egnethed.
En del af ministeriets støttekroner skal blandt andet anvendes til et projekt om rodfrugters smag og gastronomiske egnethed.Foto: colourbox
Christian Juhl Mølgaard
Fødevareministeriets forskningsprogram skal med en pulje på 88 mio. kr. hjælpe med til at fremtidssikre landbrugserhvervet og skabe gode vilkår for dansk fødevareproduktion.
Dokumentation

Projekter i Fødevareforskningsprogrammet 2008

Kvalitetsfødevarer med fokus på smag og oplevelser:
K-04: Rodfrugters smag og gastronomiske egnethed - roden til fornyelse i det danske køkken
K-08: Dansk Produktion af Økologiske Ørreder I Havbrug - Effekt af tæthed på Sundhed, Velfærd og Kvalitet (Danqual)
K-10: Smagfulde danske oste baseret på anvendelse af nye unikke og velkarakteriserede starterkulturer (OstUnik)
K-11: Lokale fødevarer i Danmark - sensoriske egenskaber, forbrugerpræferencer og betalingsvillighed
K-15: YdunJuice - Potentiale for Specielle Juice Produkter fra Lokale Danske Æblesorter
K-21: Nye gourmet svinekødsprodukter opnået ved molekylær forståelse af alternative racer og højtryksbehandling

Dyrevelfærd:
D-02: Dyrevelfærd i husdyrbesætninger - Et samspil mellem husdyrbruger og myndigheder
D-03: En metode til at identificere og kvantificere dyrevelfærd på besætningsniveau
D-05: Kan fodringssituationen udnyttes til at forbedre minks velfærd?
D-09: Velfærdsmæssige behov omkring kælvning og umiddelbart efter fødsel hos malkekvæg
D-13: Velfærd hos opdrætsørreder - Sociale og miljømæssige præferencer
D-14: Et symbotisk foder til fravænningsgrise

Miljørigtige nonfood- og foderprodukter:
M-03: Genomics-assisteret udnyttelse af krydsningsfrodighed i Lolium
M-07: Udnyttelse af bygkernens førstebølge enzymaktivitet for bedre foder
M-09: Prydplanter med øget kuldestress tolerence og reduceret energibehov
M-10: Billigt vådfoder baseret på lokale afgrøder og biprodukter
M-15: Bioteknologisk udnyttelse af akvatiske anti-fouling ressourcer
M-17: Strategi til forbedring af protein kvantitet og kvalitet i foderbyg


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00