Afskovningsfri og kødfrie dage: Se fødevaremål i ny indkøbsstrategi

INDKØB: Regeringen foreslår en strategi for grønne offentlige indkøb, som indeholder mål om afskovningsfrit indkøb, afrapportering for madspild og mål for vegetarisk og økologisk mad i de statslige kantiner. “Plat” og “gammel vin på nye flasker”, lyder et par af reaktionerne.

Finansminister Nicolai Wammen præsenterer regeringens nye strategi for mere grønne indkøb.
Finansminister Nicolai Wammen præsenterer regeringens nye strategi for mere grønne indkøb.Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Det er simpelthen for plat i et ellers udmærket oplæg. Hvad med et tilbud om vegetarisk alternativ hver dag og ditto med kød?

Leif Nielsen
Branchedirektør, DI Fødevarer

Et forpligtende mål om at anvende 60 procent økologiske fødevarer i staten lugter lidt af gammel vin på nye flasker, for målet var allerede med i ”Økologisk Handleplan 2020” fra 2012.

Michael Allerup Nielsen
Næstformand, Kost og Ernæringsforbundet

Udledningerne af CO2 fra offentlige indkøb "er alt for høje".

Det var torsdag meldingen fra finansminister Nicolai Wammen (S), da han fremlagde regeringens nye strategi for mere grønne indkøb.

Strategien indeholder en række tiltag for at vende udviklingen, også på fødevareområdet.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00