Aktørernes dom over folketingsåret der gik

STATUS: Altinget | Fødevarer har bedt en række aktører gøre status over folketingsåret og pege på, hvad de synes, der er det bedste og det værste, som er sket på det fødevarepolitiske område.

De vandplaner, der har været i høring, har været baseret på et tyndt fagligt grundlag og været dårligt gennemarbejdede. Det har faktisk været et elendigt stykke miljøteknisk arbejde, som Miljøstyrelsen har lagt for dagen.

Claus Søgaard Richter
Direktør, Landbrug & Fødevarer
Altinget | Fødevarer har bedt en række aktører på fødevareområdet se tilbage på året der gik og gøre status. Hvad var det bedste, der skete, og hvad var det værste?

Claus Søgaard Richter, direktør i Landbrug & Fødevarer, nævner som det bedste, der er sket på fødevareområdet, regeringens forslag til at fremme væksten på bioenergiområdet:

"Det er ikke gennemført endnu, men det er vigtigt for os, at regeringen på den måde vil sikre os elementer, der muliggør en øget vækst på landbrugsområdet," siger Claus Søgaard Richter og fortsætter:

"Derudover er det meget positivt, at der er bevilget 115 millioner til forskning på fødevareområdet, og at jordskatterne er blevet reformeret."

Når talen falder på det værste, der er sket i året, er Claus Søgaard Richter ikke i tvivl. Det er den meget omdiskuterede fedtafgift:

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00