Alle grise skal lokalbedøves før kastration

DYREVELFÆRD: De danske svineproducenter vil i 2018 indføre krav om lokalbedøvelse før kastration som et af flere indsatsområder for at forbedre den danske grisevelfærd. Se kort oprids her.

I 2018 investerer de danske griseproducenter over 230 millioner kroner på forskning i kvalitet, dyrevelfærd og bæredygtighed. 
I 2018 investerer de danske griseproducenter over 230 millioner kroner på forskning i kvalitet, dyrevelfærd og bæredygtighed. Foto: Colourbox
Sine Riis Lund

Nye midler til forskning i dyrevelfærd, et krav om lokalbedøvelse før kastration og flere forsøg med farestalde til løse søer er nye initiativer fra griseproducenter til at forbedre grisevelfærden.

Se initiativerne her:

Kun kastration med bedøvelse
I såvel den almindelige som i den økologisk griseproduktion kastreres størstedelen af hangrise i dag. Hvis hangrise ikke kastreres, øges risikoen for såkaldt ’ornelugt’ i kødet. I dag anvender alle danske landmænd smertelindring i forbindelse med kastration, og i 2018 indfører de danske landmænd på eget initiativ krav om lokalbedøvelse før kastration.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00