Både erhvervets og forbrugernes mand

Fødevareministeriets nye departementschef hedder Ib Byrge Sørensen. Alle - både erhvervslivet, forbrugerne og oppositionen er tilfredse med valget af den erfarne embedsmand, som selv er glad for tilliden.
Claus Iversen

Men også her vil Ib være en god mand, da han er i stand til at bide skeer med Finansministeriet, som i sidste instans bevilger de penge, som skal opretholde fødevarekontrollen.

Rasmus Kjeldahl
Direktør i Forbrugerrådet
Fakta
Ib Byrge Sørensen, 57 år, er uddannet cand. jur. fra Københavns Universitet i 1972 og har siden været ansat i det, der i dag er Fødevareministeriet – dengang Landbrugsministeriet.

I tre år (1983-1985) var han attaché ved Den Danske Ambassade i Washington D.C., hvorefter han kom tilbage til ministeriet bl.a. som ministersekretær for Britta Schall Holberg (V) og Laurits Tørnæs (V).

Fra 1988 var Ib Byrge Sørensen administrationschef i Landbrugsministeriet, inden han i 1995 blev statskonsulent ved Den Danske Ambassade i Madrid, hvor han var frem til 1999.

Da han vendte tilbage til Danmark, var det for at blive afdelingschef i Fødevareministeriet.

Privat bor han i Charlottenlund sammen med sekretariatchef Anne-Marie Esper Larsen, Udenrigsministeriet.


Kilde: www.fvm.dk
En erfaren embedsmand, der kender Fødevareministeriet som sin egen lomme, sætter sig 1. maj i departementschef-stolen i ØKs gamle bygning i Holdbergsgade.

Ib Byrge Sørensen er navnet, og han er på Christiansborg kendt som manden, der altid følger fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) til samråd i Folketingets Fødevareudvalg og giver hende gode råd undervejs.

Og det er en glad Ib Byrge Sørensen, som vi fanger på telefonen:

"Jeg er naturligvis glad for den tillid, som der er vist mig, og jeg ser meget frem til et godt fremtidigt samarbejde med ministeriets mange samarbejdspartere," lyder det fra den nye departementschef.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00