Bredt flertal vil straffe fødevarebranchens brodne kar hårdere

KONSEKVENS: Den største kontrovers i fødevareministerens lovforslag om strengere kurs over for vaneforbrydere synes at være grænsen for, hvornår man må kalde virksomhederne for "brodne kar".

De værste syndere i Fødevarebranchen vil fremover kunne blive mødt med daglige tvangsbøder, forbud mod at drive fødevarevirksomhed og højere bødestraffe. 
De værste syndere i Fødevarebranchen vil fremover kunne blive mødt med daglige tvangsbøder, forbud mod at drive fødevarevirksomhed og højere bødestraffe. Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Når man laver en offentlig gabestok, som det jo er på denne her måde, så er det selvfølgelig bydende nødvendigt, at det er de virksomheder, der gang på gang laver alvorlige overtrædelser af fødevarelovgivningen, som kommer i gabestokken.

Carsten Bach
Fødevareordfører, Liberal Alliance

Om det er det rigtige sprogbrug at sige brodne kar, eller det er rådne kar, skal jeg ikke kunne sige, men det er så åbenbart det, der skal drøftes i en udvalgsbehandling.

Søren Egge Rasmussen
Fødevareordfører, Enhedslisten

"Socialdemokratiet støtter selvfølgelig lovforslaget", "Dansk Folkeparti støtter selvfølgelig denne lovændring", "Enhedslisten støtter også dette lovforslag."

Partiernes opbakning faldt som perler på en snor fredag, da der var førstebehandling af et lovforslag om at sætte hårdere ind over for de fødevarevirksomheder, der gang på gang bryder loven.

Opbakningen betyder, at Fødevarestyrelsen forventeligt kommer til at have tre nye våben mod fødevarebranchens vaneforbrydere i form af daglige tvangsbøder, forbud mod at drive fødevarevirksomhed i op til seks måneder og højere bødestraffe.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00